Extrémen "zavaró kosz" (beszélgetés)
Ettől a sok észtől, amit itt összehordtunk, remélem megokosodtál..
Megtudhattad belőle, hogy vagy ez van, vagy az van, de ez biztos..:-))
Szurikáta,köszönöm!
Tulipán,neked is "köszönöm"...
Az én fiam 3 és fél évesen kezdett beszélni.
Sokan nem beszélnek még ilyen idősen.
És igen, ez sokszor gond már, sokszor pont ezért hiszti a vége, mert már előrébb jár a feje, meg az akarata, mint a szája.
Azt gondolom, nagyon sok gyerek ilyen idősen még semennyire sem alkalmas ilyen elvont gondolkozásra, hogy bármire is menjél egy "beszélgetéssel".
Ez nem azt jelenti, hogy egyébként nem figyelnél maximálisan a gyerek jelzéseire.
A nagylányomnál talán-talán ment volna, de a fiaimnál még néha ma is gond egy ilyen beszélgetés. Nem is beszélve a férjemről.
Egyébként ennyi idősen már ovis volt a lányom!
Szerinted hogy beszélgettek vele akár a társai akár az óvónénik?
Ha ezt nem tudod,komoly a gond!!
Értelmes attól még,hogy nem olyanak a válaszai!
Leülteted és elmagyarázod neki amit épp el kell!
Szóval: bátran és más ...
Nem tudom,mi van velem!
Szia!
"Jövök kontrázni te Gázsi.. uccaucca.."
Mert szerintem is..
Igen, meglehet, sőt valószínű, hogy semmi baj nincs. Ha más baj tényleg nincs, és később sem lesz.. Bár ki lát a jövőbe.
De többféle rendellenesség, idegrendszeri probléma is állhat mögötte. Az egyik ilyen a pervazív zavarok és családja, régi jó ismerősünk. A másik meg a kényszeres cselekvések. Sőt, akár a tikkek és családjuk is ide tartozhatnak. (A tikk nem csak az, amikor ráng a szeme valakinek.)
Egy konzultációt, egy egyszeri komolyabb ránézést megérhet a dolog egy szakemberre. Mert ha nincs semmi, akkor nem történ semmi, ha meg mégis lenne, akkor meg nagy dolgokat előzöl meg.
Az én fiaim is ilyenek,szerintem nincs ezzel gond.
A nagy nem hajlandó joghurtot,pudingot enni,mert fél,hogy kajás lesz a szája (4,5 éves),a kicsi meg (3 éves) pánikrohamot kap,ha homokos lesz a keze. Egy idejig én törölgettem neki,mára megtanúlta,hogy szépen összedörgöli a kezét,vagy lesöpri a nadrágot. Persze,ettől még homokozik,de óvatosan (ami nem is olyan nagy baj,így nem dobálja a homokot,de azért már megkóstolta). A nagyom már bátrann homokozik,bár a játszón elsőre közölte,hogy oda be nem megy,mert koszos lesz. De,ha látják,hogy már gyerek is túléli,szerintem idővel lelazulnak! Szóval,majd kinövi,ne aggódj! :-)
Csak ugy tennek, hogy elmosom a kanalat...
egyebkent nem engednek az ilyen koveteleseknek.
Ha ez nem tetszik neki, mossa el o.
Mindhárman gyerekem ilyen, kaja közben amikor kicsik voltak, folyton törölgetni, stb. A legkisebbnél még tart.
A fiam volt a "legrosszabb" ebben, mikor nagyvécéznie kellett, teljesen levetkôzött mielôtt ráült a vécére de pisiléshez is alul mindent levett. Ezt a rituálét so sem értettem, de amúgy kinôtte, kinövik.
Minden gyereket idegesíthet a homok, vagy a ragacs, stb.
Egyébként ezt követte olyan 7-8 éves korában egy kis igénytelenség, amikor mindig szólni kellett, hogy mossa meg a kezét meg minden és utált zuhanyozni, aztán újra visszalendült tisztába, most 12 éves és normális tisztálkodási szokásai vannak. Szerintem ezek ilyen fázisok lehetnek náluk mert mondom, mindháromnál látom, hogy hogy zajlik és kicsit anyát utánozzák, késôbb meg már kialakul, hogy mi a normális. Mi is ugye, amíg picik, sokat figyelünk rájuk, hogy ha koszosak, ne vigyék mindenhova, ezért megtöröljük, megmossuk a kezüket, átöltöztetjük, stb. Ez természetes, hogy rögzül bennük.
Biztos tisztasagmanias lesz :)
Inkabb az , mint koszos!
Jajj de aranyos lehet a kis csöpp! :)
Szerintem inkább örülj, hogy ennyire tisztaság-mániás, nem látok ebben semmi rosszat, sőt! Valamennyire biztosan változni fog, de remélhetőleg nem teljesen növi ki. Szerintem inkább ilyen legyen, mint az ellenkezője.
De ki ám!
Még jó,hogy az én lányom úgymond "normális"! :D
Az én fiaim is ilyenek.
Nincs semmi gond, ne aggódj.
Csak cseréld türelmesen a ruháját és tisztogasd a kezét :)
Majd kinövi.
Na igen, 6 éves a nővére,ő meg sajnos ugyanaz,mint nálatok, tragikus,h mennyire nincs igénye a rendre,tisztaságra.
Ezért is valahol felüdülés,valahol viszont anomália az öccse :)
A keresztlányom volt ilyen kb ennyi idősen.
Homokozni vinni kész tragédia volt,mert a szandiból egyfolytában a homokot takaríttatta ki...
Most 10 éves,és kinőtte.Mostmár nem csak a maszat nem zavarja,de úgy konkrétan semmi sem.Ez rosszabb.