Évszámokat hogyan tanuljak legkönnyebben? (tudásbázis)
Végeztem történelem szakot is, volt, hogy 800 évszám, pontosabban nappal ellátott dátum volt a beugró a vizsgára.
Így érdemes tanulni:
felírod őket egy-egy cédulára, egyik oldalára az évszámot, a másikra az eseményt és folyamatosan húzol belőle. Érdemes párban csinálni vagy többen és egymást kérdezgetni. Nekünk mindig ez volt a vizsga előtti nap.
Egyetemi mennyiségben nem lehet összeadogatni meg egyéb, középiskolás játékokhoz folyamodni. Ez nem csak arról szól, hogy mikor volt a mohácsi csata meg az Aranybulla kiadása.
Ez igy túl egyszerű
Apám, na az ő nevelési mődszere volt hatásos
Tanulj fiam, este kikérdezem. Ha nem ment, nyakonvágás. :)
Tizenévesen tudtam minden király urakodásának éveit, mettöl meddig. De utáltam akkor!
Később bizony annál többet kamatoztattam belőle, mint történelem, mint magyar irodalombol
Tökéletes válasz.
Csak azért szóltam hozzá, mert sokan még nem olvasták.
Akkor jön a gyakorlás vagy minek szólítsam.
1222=egy tucat+a kedvenc számom.
1526. augusztus 29.= a férjem szülinapjából a nap+ennyi évesen lett diplomám+ebben a hónapban voltam Berlinben+szülinapom napjából le vonok 1-et.
Ez soknak tűnik így:)))
Na, én valami ilyesmit szoktam.
Telefonszámoknál is:)
anyukám+én+a fiam:)
Persze itt tudni kell, hogy a nevezetes számoknál mi a fontos.
Ha nincs alaptudás, akkor a 2 nap elég kevés lesz...
Nem tudom, hogy kell megtanulni, mert nekem megy tanulás nélkül is.
Ha jól gondolom, akkor kötöm mindig valamihez, általában a számomra fontos számokhoz.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudom a legkönnyebben túlélni, hogy egyedül vagyok, és magányosnak érzem magam?
- Hogyan lehet a legkönnyebben álláshoz jutni?
- Újpest központtól hogyan jutok el a legkönnyebben a Madarász kórházhoz (metró kivételével)?
- Budapest Népligetből hogyan lehet a legkönnyebben eljutni a Budai MÁV kórházig?
- A Keleti pályaudvarról hogyan lehet eljutni a repülőtérre a legkönnyebben?
- Hogyan lehet eljutni a leggyorsabban és legkönnyebben Érdről a Puskás Stadionhoz?