Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb. (beszélgetés)
Szia!:)
Létezik állami támogatással igénybe vehető, bentlakásos csoportterápia evészavarral, és egyéb szenvedélybetegségekkel küzdők számára. Nem tudom, hogy Debrecenben vagy egyáltalán vidéken elérhető -e, de minthogy bentlakásról van szó, így talán mindegy is, bár nyilván az utazás sem mellékes költség, tudom. Azt hiszem első körben egy személyes elbeszélgetést követően lehet pályázni, de ez gondolom a távolságra való tekintettel kiváltható másképpen is.
Ha jól emlékszem a SOTE szervez ilyen foglalkozásokat, illetve a Nyírő Gyula Kórház Addiktológiai Osztálya is rémlik, bár ők mintha alkohol-, és drog problémákra szakosodtak volna, de ettől függetlenül lehet, hogy náluk is elérhető kimondottan evészavarokra specializálódott foglalkozás, bár a kezelési rutin szerintem közel azonos, ami a pszichológiai vonatkozásokat illeti.
Ha debreceni vagy, talán érdemes lenne az ottani Orvosi Egyetemet is felhívnod, hátha a SOTE-hoz hasonlóan szerveznek ilyen foglalkozásokat.
A legjobbakat minden vonatkozásban, vigyázz magadra!
Azért írtam, hogy kellene a meglevő dokit nyaggatni.
Várni és tétlenül ülni nem szabad.
Esetleg ha másik orvost keresnél?
Vagy ezt nyaggatnád? Bár nem hiszem, hogy ez lenne a dolgod, de egyre jobban úgy néz ki, hogy a betegnek kell kiharcolni ami jár, ami alapvető lenne. Esetleg ha a betegjogi képviselőhöz fordulnál?
Az a végstádium azt jelenti, hogy tudni lehet kb meddig fogsz még élni?
Ebben a korban én is zugevő és zabáló voltam. És még utána elég sokáig. Sőt, még rosszabbodott a helyzet. Nekem is volt brutális almaevő korszakom, ezt már máshol is hallottam. Egyszerűen állandóan kívántam, mindennnel összeettem és állandóan fel voltam püffedve. Egyszer csináltam egy háromnapos almakúrát, de a harmadik nap végén jól bevacsoráztam, és utána két napig mindent összezabáltam. Eredmény: eszméletlen savhányás a Szigeten, kb. ötször hánytam rengeteget, persze senki se foglalkozott velem, azt hitték, részeg vagyok. Utána kivizsgáltattam magam, és látszott is, hogy a vesém túldolgozik és savas vagyok. Az alma alapvetően ehető más ételekkel, de csak mértékkel, különben az is savasít és nagyon nem jó!
Visszatérve a zabálásra, egy dolgot tudok mondani: az idő gyógyítja meg. Elmúltam 37 és kb. három és fél éve normális mennyiséget eszem. Igaz, egy gyógyszer miatt viszont jó 15 kilóval több vagyok, mint azelőtt. Ez egy lelki probléma, diétával lehetetlen megoldani. Nézz szembe magaddal, kérj segítséget és ne állj ellent a gonosznak, ahogy mondani szokás. És ne egyél titokban! Ez nagyon fontos. Ez az alkoholizmusra is vonatkozik. Az evés nem bűn. Remélem, helyrejössz.
nagykorú vagy, nem?
Mondd meg, hogy nem akarsz ebbe belehalni.
A máj pont egy olyan szerv,amiből bárki tud egy darabkát nélkülözni. (én is:))
[link] Ezt találtam, ha Wilson kóros vagy, akkor elméletileg gyógyszerekkel tudnának rajta segíteni?! Nem?
(Bocsánat, csak segíteni szeretnék)
Olvastam régebbi fórumaidat is.
Ha a szeretetemet most el tudnám Neked a neten keresztül küldeni, akkor csak azt szeretném, hogy ne fájjon.
Kérlek Istenem add meg, hogy Mesének ne fájjon<3
További ajánlott fórumok:
- Anorexia és bulimia
- Vannak kényszeres cselekvéseid/kényszeres gondolataid? 1.
- Futok egy nős férfi után. Mi lehet a bajom? Társfüggőség, kényszeresség?
- Eszel-e kényszeresen ha feszült ideges stresszes vagy?
- Van megoldás a kényszerevésre? avagy Hova tüntetek kényszerevők?
- Evészavarral küzdők fóruma (anorexia, bulimia, túlevés stb.)