Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Évek óta nem várom a Karácsonyt, de most még annyira se... fórum

Évek óta nem várom a Karácsonyt, de most még annyira se... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

dec. 10. 10:21
Sok a depressziós, kedvetlen ember.
dec. 10. 09:55

Nekem a karácsony Jézus születésének ünneplése és a család miatt is fontos. Előbbit akkor is ünnepelném, ha egyszál egyedül lennék, mert annyira fontos számomra.

A karácsony nekem is át van már szőve szomorúsággal, mert ilyenkor jobban gondolok azokra, akikkel már nem örülhetünk együtt az ünnepnek, de mégis van öröm is és ünneplés is, azokkal, akikkel még megvagyunk egymásnak. Több évig éltem úgy külföldön, hogy egyedül voltam szenteste, de akkor is örültem a karácsonynak és megünnepeltem. A családommal pedig tudtam videóhívással beszélni. Szerintem inkább próbáljon mindenki örömöt lelni ebben az időszakban, akkor is, ha nem vallásos, akkor is, ha egyedül van, mert kár ettől az örömtől megfosztani magunkat.

dec. 10. 09:34

Szomorúan hallom/olvasom, hogy hány embernek nem fontosak az ünnepek a szép pillanatok pusztán saját magukért.

Akinek távol vannak a szerettei, már nem kell megvárnia, amíg hajóval, lóvasúttal elérnek a levelei hónapok alatt. Azt sem, hogy légipostával pár hét alatt átérjen a világ másik felére/feléről. Elég bekapcsolni egy számítógépet és együtt a család.

Szerintem pont így születnek a szomorú/mogorva idős emberek, akiket fórumokon filézgetünk. Aki önmagának nem fontos, az másnak sem. Aki önmagát nem tudja szeretni, az mástól sem tudja befogadni.

18. Alnisa
dec. 10. 07:57

Nem tudom, nekem a Karácsony mindenképpen szép ünnep. Anyukám egy éve így karácsony előtt halt meg, de ettől függetlenül várom a karácsonyt, mert ő is szerette. Szerette feldíszíteni a lakást, a fát, sütni, főzni.

Apukám fél éve halt meg, neki nagyon nehéz volt a tavaly karácsony, nekünk is. De a karácsony akkor is legszebb ünnepünk, ami a családról szól.

17. asztanaviszta (válaszként erre: 5. - Channa*)
dec. 10. 06:39

Nem azt írta, hogy utálja.

Csak azt, hogy nem várja.

A kettő nem ugyanaz.

dec. 10. 04:11
Egyszem lányom 12 ezer kilométerre él, így nem foglalkozunk a karácsonnyal. Mintha egy hosszú hétvége lenne.
15. Egyed Egon (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 00:09
Pedig szép ünnep!
14. Enissa (válaszként erre: 11. - Channa*)
dec. 9. 21:28

Ez jó, hogy túlléptetek rajta, neked nagy a családod, nem mindenkinek nagy, van aki egyedül éli meg a napjait.

Persze lehet ezt is széppé, szebbé tenni, de tudod jól, nem vagyunk egyformák.

13. Channa* (válaszként erre: 8. - Ghost👻)
dec. 9. 21:25
Igen, tudom, hogy te sokszor dolgozol az ünnepek alatt, és azt is, hogy mostanság van az évforduló:(
12. Channa* (válaszként erre: 7. - Tien)
dec. 9. 21:24
Minden lehetséges. Mondja el nyugodtan, csak ne úgy, hogy a másik azt érezze, neki is így kell éreznie...
11. Channa* (válaszként erre: 6. - Enissa)
dec. 9. 21:23

Nekünk is minden ünnephez kötődik egy-egy tragédia.

Ha ezekben dagonyáznék, akkor semmit nem ünnepelhetnék, kezdve a gyerek a születésnapjával, amikor az anyukámat temették. Karácsonykor halt meg apósom, december 1-én a nagymamám és még sorolhatnám....

Ezekre nem az a gyógyír, hogy nem várjuk vagy utáljuk, hanem az, hogy túllépünk rajta és próbáljuk a számunkra legmegfelelőbben eltölteni. Nem kell ünnepelni, ha valaki nem akar, de lehet pihizni, kikapcsolódni, stb.

És ami szerintem a legfontosabb! Nem írunk ki ilyen vallomásokat, bízva abban, hogy mások majd szintén így éreznek és nekik is rossz lesz, ha elolvassák.

Ne rontsuk el egymás ünnepét.

Nem Jézus születését ünneplem karácsonykor, mert nem vagyok vallásos, hanem úgy töltöm, ahogy jól érzem magam. A családommal. Igen, nekünk is sok minden eszünkbe jut. Nekünk is van olyan, aki nélkül az első karácsonyt töltjük, olyan is, aki ekkor halt meg, és még baleset is kötődik hozzá, egyéb rossz emlékek is. De! Megteremtettünk egy olyat, amiben jól érezzük magunkat...

10. Ghost👻 (válaszként erre: 9. - Myra)
dec. 9. 20:47

Már akinek.

Nekem már csak a fèrjem ès a lányom van.

Ráadásul hiába a legszebb ünnep ha dolgozom....

9. Myra (válaszként erre: 8. - Ghost👻)
dec. 9. 20:45
A karácsony a legszebb ünnep egész évben , mi várjuk és együtt a család ilyenkor.
8. Ghost👻 (válaszként erre: 5. - Channa*)
dec. 9. 20:43

Èn ünnepek alatt ès hètvègèn is dolgozok.

Idèn szenteste dolgozok.

Èn sem várom a karácsonyt,de nem utálom.

7. tien (válaszként erre: 5. - Channa*)
dec. 9. 20:37

Most ellent kell mondanom Neked.

Lehet ,hogy egyedül van.

Lehet,hogy első karácsonya egy szerette nélkül.

Lehet valakit pont akkor veszített el stb..

Ja ,és nem azt mondta hogy utálja ,csak nem várja a karácsonyt.

6. Enissa (válaszként erre: 5. - Channa*)
dec. 9. 20:37

Arra gondoltam, persze lehet nincs igazam, hogy valami tragédia miatt nem várja, valami sebet tép fel benne.

De ezt ő tudja csak.

Nekem hunyt el szerettem ünnepkor, sokáig rányomta a bélyegét a hangulatomra, de nem az ünnep volt a hibás.

dec. 9. 20:27

Sosem fogom megérteni, hogy miért érez valaki kényszert erre.

Miért kell mindent a nagyvilág elé tárni. Utálom a karácsonyt, utálom a nyarat, a Valentin napot és mindent is. És!?

Nem fér el bennetek? Tényleg jobb, ha nem egyedül vagy, hanem már ketten utáljátok?

Mit lehet utálni egy ünnepen? Miért nem várod? 5 nap pihi! Nem kell dolgozni! Mi a rossz ebben?

A hétvégéket is utálod?

Komolyan azt érzem, hogy a melegek kivívják az ellenszenvet a felvonulásukkal, sokan meg ezzel az örökös utálkozással.

Ha valaki meg sem próbálja magát jól érezni, az meg is érdemli....

4. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 9. 18:49

Egyedül vagy, szeretnél róla beszélni, vagy csak úgy kiírtad.

Sokan ilyen-olyan okból nem várják, de maradjon ez meg egy csodának, aki annak éli át, aki vallási, vagy más okból nem ünnepeli, hát az sem baj. Elmúlik gyorsan.

dec. 9. 18:30

Én csak azért mert jönnek a gyerekek.

Különben nem is érdekelne.

dec. 9. 17:37
Én sem várom, sajnos nem szeretem a karácsonyt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook