Ettetek már nyugat-afrikai kecskehalat? A Tescoban vettem, és csodálkozva nézem, most hogy kiolvadt.. Tudtok róla valamit? (tudásbázis)
Vegyél csikre combot, pácold be grill páccal.Majd tedd a mikróba 3 percre a bőrős felével lefelé-
majd forditsd meg megint 3 percre, savanyúsággal edd meg.
Ha már halat akarnék enni, akkor inkább maradnék a magyar folyami halnál!
És mindegy hogy halászlevet, rántott halat vagy rácpontyot akarnék csinálni!
A pisztráng is nagyon finom sütve, igaz, drága, de finom!
Tudatosan magyar halat keresni, ez a lényeg! Ponty, pisztráng, harcsa, stb.
Az én citromszószom:
3 citrom leve egy fél citrom lereszelt héjával. Ebben pácoljuk a halat egy fél napig. Utána hal letöröl, kisüt.
Fokhagymát sütni olajon, amikor már tuti az illata, akkor ráönteni a páclevet, só, bors.
Egy kanálka barna rízsliszt rá, hogy sűrűsödjön, összerottyantani, és tálalni a halacska tetejére.
de van az egyszerűbb:
A majonézbe felvert tejszínhabot keverünk, finomra vágott citromfüvet, illetve citromlevet csavarunk. Halványsárga citromízű mártást kapunk. Sült halakhoz kitönően illik.
2 evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál liszt, 3 dl hallé, 1 tojássárgája, 1 dl tejszín, fél citrom leve, 1 kis csokor citromfű, só, esetleg őrölt bors
A citromfűmártáshoz olvasszuk meg a vajat, keverjük hozzá a lisztet és az átszűrt hallét. Keverjük csomómentesre, és kb. 5 percig főzzük. A tojássárgáját keverjük el a tejszínnel, adjuk hozzá a mártáshoz, a citromlével és az apróra vágott citromfűvel ízesítsük, sózzuk, borsozzuk.
persze, bármi amit kérsz segítek! :))) jó éjt
de inkább csak hetente 1-szer maximum 2-szer egyél halat!!!
tudom milyen,hogy csirke,hal, pulyka a menü...:)remek receptek vannak halakra,én már nagyon sokat megsütöttem, megfőztem!
Tilápia, pangasius, vajhal, tőkehal, cápa, fogas, harcsa, lepényhal, tonhal, márna, lazac stb...
Ahogy össze-vissza nézegettem, tényleg egy kalap alá veszik a vörös márnával...
Úgyhogy sztem ugyanúgy kell elkészíteni.
Zöldségekkel is variálhatod :D
További ajánlott fórumok:
- Min csodálkoztál ma és miért?
- Miért csodálkoznak azon, hogy a 2-3000 Ft-os babaruhákat nem adom oda 100 Ft-ért?
- Téged becsaptak már a Tescoban, a Lidlben, az Obiban...stb?
- Ha külföldön sokkal több pénzt lehet keresni. Miért csodálkoznak, ha minden jó szakember/ a legtöbb ember kimegy oda dolgozni?
- Tegnap voltunk Tapolcán a fürdőben,és csodálkozva...
- Ma jó korán hozták az ebédet, csodálkoztam is.