Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ettetek már nyugat-afrikai kecskehalat? A Tescoban vettem, és csodálkozva nézem, most hogy kiolvadt.. Tudtok róla valamit? fórum

Ettetek már nyugat-afrikai kecskehalat? A Tescoban vettem, és csodálkozva nézem, most hogy kiolvadt.. Tudtok róla valamit? (tudásbázis)


1 2
2012. szept. 25. 17:12
egyszeru karasz de nem fogyott el ezert lett az aminek vetted
58. gevi1931 (válaszként erre: 54. - Gaby76)
2012. szept. 25. 15:57

Vegyél csikre combot, pácold be grill páccal.Majd tedd a mikróba 3 percre a bőrős felével lefelé-

majd forditsd meg megint 3 percre, savanyúsággal edd meg.

57. 7ac18b9dfa (válaszként erre: 56. - Gaby76)
2011. okt. 27. 10:41
ennek örülök :))) egészségetekre :D
56. Gaby76 (válaszként erre: 22. - 7ac18b9dfa)
2011. okt. 26. 22:43
Tia! A receptedből meritettem. so, baberlevel, fokhagyma, olivaolaj. petrezselymem nem volt, se bior narancshejem, de ralottyintettem eg ykis jofajta narancslet, és bizony mind a 4 halacska elfogyott :-)
55. Gaby76 (válaszként erre: 53. - A14deb9047)
2011. okt. 26. 10:44
egyébként ezek a halak nagyon drágák is, és ha nem csak karácsonykor eszem, hanem heti több alkalommal, akkor megfizethetetlenek is. Főleg a pisztráng.
54. Gaby76 (válaszként erre: 53. - A14deb9047)
2011. okt. 26. 10:40
Szia Zsóka! Itt nem a magyar gazdaság támogatásáról van szó, hanem az egészségemről. A tengeri halakban van Omega3, a folyamiban meg nincs, zsír viszont akad bennük. Nem ehetek se paprikás lisztben sült halat, se rántott ételt, mert zsírmentes és lisztmentes diétát kell tartanom. Ez van. Nem vagyok tőle éppenséggel túl boldog, de ezzel kell élnem
2011. okt. 26. 08:50

Ha már halat akarnék enni, akkor inkább maradnék a magyar folyami halnál!

És mindegy hogy halászlevet, rántott halat vagy rácpontyot akarnék csinálni!

A pisztráng is nagyon finom sütve, igaz, drága, de finom!

Tudatosan magyar halat keresni, ez a lényeg! Ponty, pisztráng, harcsa, stb.

2011. okt. 26. 01:01

Az én citromszószom:


3 citrom leve egy fél citrom lereszelt héjával. Ebben pácoljuk a halat egy fél napig. Utána hal letöröl, kisüt.

Fokhagymát sütni olajon, amikor már tuti az illata, akkor ráönteni a páclevet, só, bors.

Egy kanálka barna rízsliszt rá, hogy sűrűsödjön, összerottyantani, és tálalni a halacska tetejére.

2011. okt. 26. 00:19

de van az egyszerűbb:


A majonézbe felvert tejszínhabot keverünk, finomra vágott citromfüvet, illetve citromlevet csavarunk. Halványsárga citromízű mártást kapunk. Sült halakhoz kitönően illik.

2011. okt. 26. 00:19

2 evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál liszt, 3 dl hallé, 1 tojássárgája, 1 dl tejszín, fél citrom leve, 1 kis csokor citromfű, só, esetleg őrölt bors


A citromfűmártáshoz olvasszuk meg a vajat, keverjük hozzá a lisztet és az átszűrt hallét. Keverjük csomómentesre, és kb. 5 percig főzzük. A tojássárgáját keverjük el a tejszínnel, adjuk hozzá a mártáshoz, a citromlével és az apróra vágott citromfűvel ízesítsük, sózzuk, borsozzuk.

49. Dolores007 (válaszként erre: 48. - 7ac18b9dfa)
2011. okt. 25. 23:59
Citromfűvel még nem csináltam.
48. 7ac18b9dfa (válaszként erre: 47. - Dolores007)
2011. okt. 25. 23:24
úgyis finom, citromfű mártással...Istenem, de finom. vagy az is nagyon finom, hogy cápa steak spenóttal, basmati rizzsel
47. Dolores007 (válaszként erre: 46. - 7ac18b9dfa)
2011. okt. 25. 23:23
Cápát én citromszósszal, barnarízzsel.
2011. okt. 25. 23:18
halas diéták is nem véletlen 3 naposak általában, mert ok, hogy valamennyire egészségesek, de azért mégsem mindegyik és mindenki elkezdi mint az őrült össze-vissza enni őket, pedig utána kell nézni, hogy melyiket szabad igazán! én 2 havonta, havonta eszem cápát, mert imádom, de nem egészséges, és akkoris csak egyszer fetasajt szósszal és párzöldséggel...
45. Gaby76 (válaszként erre: 41. - 7ac18b9dfa)
2011. okt. 25. 23:17
akkor majd váltogatom folyami halakkal :-)
2011. okt. 25. 23:17
van. Itt a mondat befejezése.Véletlenül előbb elküldtem.
43. Gaby76 (válaszként erre: 39. - Zsuzsanna47)
2011. okt. 25. 23:17
Én nem sértődtem meg, mivel nem engem rondáztál le, a hal meg olyan amilyen, hát nem egy szokványos ponty vagy pisztráng :-)
42. 7ac18b9dfa (válaszként erre: 40. - Gaby76)
2011. okt. 25. 23:16

persze, bármi amit kérsz segítek! :))) jó éjt

de inkább csak hetente 1-szer maximum 2-szer egyél halat!!!

41. 7ac18b9dfa (válaszként erre: 32. - Gaby76)
2011. okt. 25. 23:15
azért mert a tengeri halak HIGANYT tartalmaznak!!!
40. Gaby76 (válaszként erre: 36. - 7ac18b9dfa)
2011. okt. 25. 23:15
esetleg megszolithatlak maskor is receptek ugyében? :-) most mennem kene aludni
2011. okt. 25. 23:15
Bocsáss meg, de ez szegény hal marha randa.Lehet,hogy azért hívják kecskehalnak mert olyan kis szakálla
38. 7ac18b9dfa (válaszként erre: 31. - Dolores007)
2011. okt. 25. 23:15
nekem elsőre az ugrott be, hogy ez vörös márna! :) azért írtam ezt a receptet
37. 7ac18b9dfa (válaszként erre: 34. - Dolores007)
2011. okt. 25. 23:14
pontosan :)
2011. okt. 25. 23:14

tudom milyen,hogy csirke,hal, pulyka a menü...:)remek receptek vannak halakra,én már nagyon sokat megsütöttem, megfőztem!


Tilápia, pangasius, vajhal, tőkehal, cápa, fogas, harcsa, lepényhal, tonhal, márna, lazac stb...

35. Gaby76 (válaszként erre: 31. - Dolores007)
2011. okt. 25. 23:11
az első recepted az szimpatikus volt, mindenképpen kiprobalom :-)
34. Dolores007 (válaszként erre: 29. - 7ac18b9dfa)
2011. okt. 25. 23:11
Jah, még a végén elmehetsz hőmérőnek... :))
33. 70a3fedaea (válaszként erre: 28. - Gaby76)
2011. okt. 25. 23:11
Én is biztosan megsütném :)
32. Gaby76 (válaszként erre: 29. - 7ac18b9dfa)
2011. okt. 25. 23:10
Miért nem egészséges, Többnyire lazacot szoktam venni, mert azt mondjak, abban van a legtöbb Omega3. nekem magas a koleszterinem és még magasabb a trigliceridem
31. Dolores007 (válaszként erre: 28. - Gaby76)
2011. okt. 25. 23:10

Ahogy össze-vissza nézegettem, tényleg egy kalap alá veszik a vörös márnával...

Úgyhogy sztem ugyanúgy kell elkészíteni.

2011. okt. 25. 23:09

Zöldségekkel is variálhatod :D

[link]

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook