Étrend megtervezése = takarékosabb étkezések? (beszélgetés)
Hogy neked is válaszoljak,én havonta egyszer csinálok egy "nagy" bevásárlást,pedig oda-vissza kb 40 km-re van,de még így is megéri,mert olcsóbb mintha itthon vásárolnék.Tudom miből mennyit szoktunk elhasználni 1 hónap alatt,értve ezen:
liszt,cukor,olaj,mosószer,öblítő,fűszerek, konzervek,kávé,szárazbab,lencse,sárgaborsó,wc papír,kéztörlő,fűszerfélék,virsli 1kg-os,párizsi 1-kg-os,zöldségfélék,stb.mikor mi kell.Itthon csak a tejföl,kenyér,és ha elfogy akkor zöldség féle,amit veszek.Krumplim,hagymám mindig van itthon,így variálhatok,mikor mit főzők.
Dóri, sajnálom, ha ez a tapasztalatod, nem így van.
Dora, elképzellek, ülsz a gép előtt, s ha indul egy új fórum, azonnal beírsz: van már ilyen fórum!:) Jó sok időd van.
Ez egyáltalán nem igaz, amikor én elkezdtem odaírni, örömmel fogadtak, sőt, pont az elmúlt 3 napban írt két ember is, aki addig soha és olvasd vissza: örömmel fogadták.
De az ujjaidat tényleg ne tukmáld senkire :-))
nekem ez nem probléma, én nem akarom senkire rátukmálni az ujjaimat
egyébiránt valóban könnyebb kijönni a pénzből, ha az ember a megtervezett étrend hozzávalóit veszi csak meg, és semmi egyébre nem költ. viszont szerintem nem hülyeség a mindennapos alapanyagok tartalékolása, azaz "akciós" liszt, olaj, stb. beszerzése, mert azok nem romlanak meg, hogy ki kelljen dobni, ill. nem "kell" megenni, csak hogy ne legyen kidobva.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg takarékossabb/olcsóbb a mosogatógép, mint a kézi mosogatás? (energia, vízhasználat, stb.)
- Hogyan főzzünk takarékosan?
- Hogyan lehet takarékoskodni otthon? Praktikák, ötletek...
- Ma van a Takarékossági Világnap - te mennyi pénzt tudsz félretenni?
- Te hogyan tudsz takarékoskodni, hogy a pároddal gyereket vállalhass?
- Valaki tudna segíteni egy lúgos étrend kialakításában, megtervezésében?