Ételekkel, élelmiszerekkel, sütés-főzési alapanyagokkal kapcsolatos kérdések, megjegyzések (beszélgetés)
Sziasztok!
Az lenne a kérésem, hogy valaki adjon tanácsot, ugyanis nagyon szeretném elkészíteni ezt a sütit, de nem vagyok benne biztos, hogy milyen legyen a tészta, vagy a szemként használt csoki, hogy ne üsse egymást a pereccel és a cukorral.
Előre is köszönöm
- egy kezdő háziasszony
Azért én nem vágnék/szaggatnék a szilikonlapon!
Én a letakarított konyhapulton gyúrok-nyújtok!
Pizzát pl. a kiterített sütőpapiron és azon rögtön bele is húzom a tepsibe és megsütöm. Ilyenkor nem kell alá liszt sem!
Szia!
Nekem van, csak ajánlani tudom. Strapabíró, könnyű & jó vele dolgozni. Én nagyon szeretem. Például van 1 storym ezzel kapcsolatban amiben kiderül, hohy tényleg tartós. Rávettem magam pár héttel ezelőtt a húzott cukor virág vagy másnéven karamell virág készítésre( nem tudom ismered e), több kevesebb sikerrel de sikerült.:) És a fazékból mikor kiöntöttem a forró formázható cukros masszát,akkor ráöntöttem és nem olvadt el, utána azon vártam hogy kicsit dermedjen, majd megtudtam formézni.Nem történt vele semmi. 1xűen mosható, tisztítható, és a tészta se ragad őgy hozzá, mint 1 fatáblához. Bátran ajánlom:)
Kedves fórumozok! Szeretnélek titeket megkérni, hogy töltsetek ki, egy pár perces gasztrónomiai kérdőívet. Ami étteremi szokásokra, illetve kedvelt ételekre kérdezz rá. A szakdolgozatomhoz kellene, és igen nagy segítség lenne.
Tölthető az alábbi linken:
Előre is nagyon szépen köszönöm! :)
Szia!
Nekem van, csak ajánlani tudom. Strapabíró, könnyű & jó vele dolgozni. Én nagyon szeretem. Például van 1 storym ezzel kapcsolatban amiben kiderül, hohy tényleg tartós. Rávettem magam pár héttel ezelőtt a húzott cukor virág vagy másnéven karamell virág készítésre( nem tudom ismered e), több kevesebb sikerrel de sikerült.:) És a fazékból mikor kiöntöttem a forró formázható cukros masszát,akkor ráöntöttem és nem olvadt el, utána azon vártam hogy kicsit dermedjen, majd megtudtam formézni.Nem történt vele semmi. 1xűen mosható, tisztítható, és a tészta se ragad őgy hozzá, mint 1 fatáblához. Bátran ajánlom:)
Kedves fórumozok! Szeretnélek titeket megkérni, hogy töltsetek ki, egy pár perces gasztrónomiai kérdőívet. Ami étteremi szokásokra, illetve kedvelt ételekre kérdezz rá. A szakdolgozatomhoz kellene, és igen nagy segítség lenne.
Tölthető az alábbi linken:
Előre is nagyon szépen köszönöm! :)
Sziasztok! Kérdésem lenne, örülnék, ha valaki válaszolna! :)
Van-e valakinek közületek szilikon gyúrólapja? Régen szemezgetek vele, de kíváncsi lennék mennyire strapabíró, nem sérül-e használat közben? (gondolok itt ha sütemény szaggatásakor a kiszúró formától, vagy a derelyemetszőtől)?
Hagyd betakarva míg ki nem hűlt.
Esetleg néha keverd meg.
Sziasztok!Hogyan lehet megelőzni,hogy bebőrösödjön a puding?Egy praktikát olvastam csak,mégpedig,hogy porcukrot szórjunk rá...Mennyit,és tényleg bevállik?
Miért szoktak ecetet rakni a tk. kenyerekhez?
További ajánlott fórumok:
- Amikor elég egy rossz megjegyzés az elhatározáshoz...
- Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert?
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- Főzési alapanyagok
- Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről!
- Epekövesség, és rosszindulatú hasnyálmirígy esetén milyen élelmiszerek, gyümölcsök, alapanyagok ehetők, ill. milyen élelmiszerek lúgosítók?