Étel lenyelésekor miért érzékeny a torkom? (tudásbázis)
Nem konkrétan a torkom fáj. Hanem mellete, olyan kellemetlen érzés. Nem rémlik, hogy ilyen lett volna már, hogy ha nyelek és iszom akkor semmi, ha ételt nyelek, akkor meg fáj kicsit. De akkor sem mindíg...
Kicsit parás vagyok mostanság :) Plusz egy éve a párom anyukája nyelőcső rákban halt meg, én meg amúgy is kissé hipochonder vagyok, és persze egyből bepánikoltam. Pedig csak most vettem észre, amikor ebédeltem.
Ha torokgyulladásod volt, akkor simán lehet ennek a maradéka.
Sosem volt még torokgyulladásod?
Vagy miért érzed úgy, hogy ez más, mint máskor?
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy ha ételt nyelek le, akkor érzékeny kicsit a torkom? Nem konkrétan a nyelőcsövem, hanem mellette, jobbra, kicsit lent. Most volt egy szép torokgyulladásom, nem volt 1 hétig hangom. Annak lehet valami "maradéka"? Ha vizet iszom, vagy nyelek, akkor nem érzek semmit. Nem brutál fáj, hanem inkább olyan kellemetlen érzés.
További ajánlott fórumok:
- Illatosított lámpaolaj lenyelése mennyire mérgező?
- Lufidarab lenyelésétől lehet baja a 2,5 éves gyereknek?
- Sok rágógumi lenyelése miatt lehet baj?
- Fogköz túl nagy, ezért az étel belemegy és oldalnyomás- és ínyérzékeny lesz. Mi a megoldás?
- Két napja a nyaki gerincem és torkom fáj, ha szilárd ételt nyelek átnyilal a fájdalom a nyakcsigolyákon..éreztél már ilyet? Mitől lehet?
- Ha valaki kenyér vagy tej után gyomorégést tapasztal,az azt jelenti hogy érzékeny arra az ételre?