Esti Mesék a rádióból - te is hallgattad? (beszélgetés)
Valóban egyetértek veletek és osztom a véleményeteket hiszen vasárnap délelőtt 8 óra után a Petőfi rádióban rendszeresen hallgattuk a mesejátékokat nagyszerű színészekkel, akik rendkivüli tehetséggel olvasták fel a szöveget és játszották el a jelenetet. Hallgattuk a régiek valószínűleg ismerik Miska bácsi levelesládája műsort úgy hívták a férfit Padisák Mihály, mintha csak tegnap lett volna s sok szép emlék hirtelen felszínre került. Jó ezekről beszélgetni, hiszen én is szerettem. A tévében is úgyanúgy megválogatták ezeket és szintén a kicsiknek szólt.
Üdv.Ágnes
Mi éppen tegnap csíptük el vacsi közben a 3 és 4 éves gyermekeimmel a Kossuth adón az esti mesét: Vackort hallgattuk, a piszén pisze, lompos, loncsos és bozontos kölyökmackót.
(S milyen óvodába járnak? Naná, hogy a Vackor Óvodába! :-))
Most figyeltem fel a rádió archívumára: Itt két hétre visszamenőleg meg lehet hallgatni az összes műsort, benne az Esti mesét is:
Húúúú de még mennyire!Na most visszavarázsoltál a múltba.Ezeknek az estimeséknek a hangulata nem fogható semmihez.Mi is mindíg a sötétben hallgattuk,csak a zöld varázsszem világított a rádióból.De imádtam az óvodások műsorát/Levente Péter/Hakapeszi makit/Meg az énekeljünk együtt!
Na akkor voltak tényleg jó műsorok még a gyerekeknek.Mai technika ide vagy oda,sokkal jobb volt nekünk.Igazad van,felháborító és lélektorzító az a sok zagyvalék amikkel manapság tömik szegény gyerekeket. Ritka a jó mese manapság,mint pl a Polar Express vagy Tinker Bell.
Én is emlékszem!
És amikor a nagyinál voltunk, dunnával takarózva csendesen hallgattuk a szebbnél szebb meséket!
Most is van? Még megy? De jóóó!! :))))
Holnap reggel megkeresem a hullámot és este kíváncsian ülök le a gyerekeimmel, meghallgatom és emlékezek! :)))
Köszönöm, hogy ezt megosztottad velünk!
További ajánlott fórumok:
- Mit hallgatsz most, vagy mit hallgattál utoljára? (zenét, amit te akartál hallani)
- Ossiant hallgattam és hatarozottan vonzó lett a...
- Melyik honlapon találom a TV maci /esti mesék/ gyűjteményt?
- Hetekig hallgattam, hogy mennyire akar, mennyire gyönyörű...
- Valaki hallgatta ma a Bochkor műsort?
- Hajnal kettőig hallgattam a szomszéd pár üzekedését, akkor...