Esküvői szertartásra milyen ajándék illik? (beszélgetés)
Igazad van, elrontani semmi kép nem szeretném!
Az én kisfiam egy örök mozgó, minden érdekli, bár hangoskodni nem szokott!
Csak sikít ha valami nagyon tetszik neki.
Na az pont nem illene ide!!
Ha valaki csak a templomi-polgári szertartásra hív meg, nem szokás ajándékot vinni (és ezek mind a saját tapasztalaim)
A mi is hívtunk barátokat, munkatársakat az esküvőnkre, de senki nem hozott semmit magán kívül-nem is vártuk.
Kisgyerek...egy 22 hónapos gyerek anyukájaként mondhatom, hogy ha tényleg nem egy nyugis, csöndes gyerek, akkor ne menjen be a templomba, házasságkötő terembe. Sétáljon vele vki az utcán, udvaron vagy ikább el se vigyék.
Pl. a mi esküvőnket végigordította az egyik barátnőm csemetéje és engem, a menyasszonyt ez rohadtul idegesített, alig hallottam mit mond a pap, egyfolytában arra gondoltam, miért nem viszi már ki valaki a gyereket...
Lehet, hogy ez a legtisztább!
És lelkiismeret furdalásom se lesz, mert nem hazudtam!
A férjem egyáltalán nem akar menni!!!
Azt mondta én döntök. De nem szedjük szét a családot!!
Lehet, ez a jó megoldás: képviselve is vagytok, és a gyerekek is jól mulatnak veled együtt.
Egy kisgyerekkel nyűg lehet végig állni/ülni is akár egy esküvői szertartást...
Már azon is gondolkodtam, hogy a férjem elküldöm az esküvőre!
ÉN meg elmegyek a gyerekekkel a családi napra! :)
Ez csak a másik progi miatt nem jó!
Mert oda szeretnék igazából menni!
Nem tudom lepasszolni!
Messze laknak a nagyik!
Nincs kedvem!
És azért mert azon a hétvégén lesz egy olyan program a munkahelyünkön ami családi program és mindig ott vagyunk!!
A gyerekek imádják!
Például:) De a beteg lett a gyerek is jó lesz...
Nem vagyok rá büszke, de én is mentettem már ki így magam "nemakaródzik" program alól:)
Szerintem nem: ha kicsi gyereketek van, az némileg felment az ilyen dolgok alól, pláne, ha nem is vagytok (ahogy írtad is) annyira jó viszonyban...
Lesznek ott így is épp elegen, de őszintén: van egyáltalán kedved elmenni?!
Szerintem mivel nem álltok olyan közel egymáshoz, nem.
Majd gratulálsz a munkahelyeden. : )
Még van egy kis gondunk.
18 hónapos a kisfiunk nem mondom, hogy kicsi, de nem egy egy helyben ülő gyerek, félek kicsit ettől is!!
Lehet jobb lenne ha el se mennénk!
De ez meg olyan illetlenség nem?
Ja, még egy szösszenet: azok a kollégák, akik vacsira is meg voltak hivva, ők megint csak összedobták az ajándékra valót.
Úgy tudom, hogy min. a vacsora értékében illik ajándékot venni. A pénzt általában jelezni szokták, de esetleg meg is kérdezhetitek.
Ha csak a templomira hivott meg, akkor nem kell semmit.
Általában úgy szokták, hogy a kollégák összedobják a pénzt és közösen vesznek ajándékot.
Egyet értek. Tényleg púp. Minimum ki kell öltözni, minimum frizura, nézz ki valahogy. Szóval, a szertartás előtt rákészül az ember, aztán maga a szertartás, ez pár óra a délutánodból.
Őszintén (kövezzen meg, aki akar), én ilyen formában nem szoktam elmenni. Volt már, aki így hívott, csak a szertartásra, megköszöntem mosolyogva, de aztán hanyagoltam a dolgot.
Akkor dobjunk össze és abból vegyünk valamit!
Mivel nem nagy esküvő szerintem nem sok mikrót, kávéfőzőt stb.. fognak kapni.
További ajánlott fórumok:
- Polgári esküvői meghívás esetén illik a kollégának ajándékot vinni?
- A szertartásokat nekem illik fizetni, ha esküvői tanú leszek?
- Ha esküvőn, csak a templomi szertartásra hívnak meg akkor illik ajándékot vinni? Ha igen, akkor mit?
- Mennyi pénzt illik mostanság esküvői ajándékként adni?(ketten megyünk)
- Esküvői tanúként illik vennem ajándékot az ifjú párnak?
- Komolyzene esküvői szertartáson