Érzékeny, kisebesedő mellbimbó (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Érzékeny, kisebesedő mellbimbó
Szerencsés vagy! Biztosan jó korházban szültél.
Amikor én megszültem Manóinat, mindíg úgy hozták le szoptatni, hogy aludtak mint a bunda, amikor sikerült felébresztenem Őket akkor büfögött belőlük a sok tej, ugyanis az újszülött osztályon jól beetették Őket!
Mikor belövellt a tejem, bármennyire is fontos lett volna a kolosztrum miatt szoptatnom, csak fejni voltam képes, mert mindig jóllakatva hozták le.
Otthon normálisan beállt a szopás, de akkor már nem tehettem meg, csak 5 percig adom oda Nekik.
Lehet, hogy a Te módszered bevált volna, ha nem Kecskeméten szülök.
En probaltam a kisebesedest megelozni es sikerult is. A lenyeg az volt, hogy a vedono tanacsara amig be nem lovellt a tej, addig 5-6 percnel tovabb nem hagytam cicin a babat. Szules utan az elso 24 orat szepen vegigaludta a fiam, masnap rendesen 3 orankent ebredt, 5 percet cicizett es visszaaludt, 3. napra megjott a tejem. Sebes sosem volt, kicsit kipirosodott az egyik, ennyi. Nekem ez valt be.
Hozzatartozik hogy igazi mintagyereket kaptam, aki nem raplizott ha 5 perc utan lecsatlakoztattam. A kovetkezovel lehet hogy nem lesz ilyen mazlim.
Szia Hatsepsut!
Minden ember más, mindenkinek másképp reagál a szervezete bizonyos dolgokra.
Nála például a kenőcs egyáltalán nem vált be!
Kezdődött azzal, hogy a kórházban hiába könyörögtem a "csodaszerért"! Nagyon nehezen sikerül kicsikarni az osztályosokból!
Mikor meglett, elkezdtem kenegetni, de semmi változást nem jelentett.
A végén magától jött helyre a kisebesedés, ugyanis "megszokta", és beindult a szervezet öngyógyító képessége.
Én mindkét szülés előtt flottírtörölközővel "edzettem" a mellbimbómat. Így nem vettem annyira vészesen a dolgot.
Ez a cikk nem tetszett, ugyanis csöppet sem értek egyet a "Mit ne tegyél?" tanácsaival.
Három gyermekem van, és mind a háromnál kisebesedett a mellbimbóm az elején - úgy látszik, én ilyen érzékeny vagyok.
Az elsőnél hamar átvészeltük ezt az időszakot, és egy évig szopott.
A másodiknál mindent megpróbáltam, de vért szopni nem akart a baba - vajon miért? Ez a kisbabám már a harmadik napon 120-at szopott, az a gyanúm, ezt a hirtelen terhelést nem bírtam.
A harmadiknál ismét kezdődött a sebesedés, de az a cicikenőcs, amit használtam (igaz, nem hámosító) segített, hogy kevésbé fájjon, és találtunk egy jó bimbóvédőt (Avent Mini, pillangó alakú). Ettől kevésbé fájt (bár nem volt teljesen fájdalommentes) a szoptatás, és pár napon belül be tudott gyógyulni alatta a cicim. Meg vagyok győződve róla, hogy enélkül megint nem sikerült volna a szoptatás.
Ja és azóta semmi gondunk, tehát nem hiszem, hogy azzal lenne a gond, hogy rosszul tettem mellre a lányokat.
Ugrás a teljes írásra: Érzékeny, kisebesedő mellbimbó
További ajánlott fórumok:
- Szerintem túl nagy a mellbimbóm (4,5 cm). Ez szépséghiba?
- 5 hetes kislányom feneke kisebesedett. Mivel kenjem, hogy gyorsan begyógyuljon?og
- Szerintetek nagyon látszik, hogy befelé forduló a mellbimbóm, hogy néz ki?
- Szoptatás után a mellbimbók visszaállnak olyanra, amilyenek voltak?
- Mitől lehet a mellbimbómon kicsi dudor?
- Mitől érzékeny a mellbimbóm? - méh és 1 1/3 fészek nélkül