Ért valaki a gyermekrajzok grafológiájához? (tudásbázis)
ja, most látom, évekkel ezelőtti a kérdés :)
bocsánat
Sziasztok! Én kicsit értek ezekhez, sajnos ritkán nézek fel, de ha tudok segítek.
Egyébként akármilyen is a rajz, nem kell megijedni semmitől, mert a gyerekek általában a pillanatnyi érzelmeiket vetítik papírra, az pedig egyik pillanatról a másikra változhat. :) Persze több rajból már lehet következtetni a gyermek kialakulóban lévő személyiségére. De ez is változik.
Sziasztok !
Fel tudnánk esetleg újra éleszteni ezt a fórumot? Nagyon érdekelne 1-2 dolog kisfiam rajzaival kapcsolatosan.
Ajánlom Molnár V. József könyveit. Csodálatos a nyelvezete, a gondolatai...
Találtam egy kis részletet:
Szia! Nem igazán tud a lányom ezekről a dolgokról sokat, mert mint írtam elég rég tanulta és csak keveset foglalkoztak vele, de az alábbi oldalon tedd fel a kérdésed az Anitának és ő talán fog választ adni. Sok sikert, dogiz
Szia! A lányom tanulta vagy 4 évell ezelőtt és végzett is érdekes "tanulmányokt" , nagyon furcsa dolgok derültek ki egyik ismerős kisgyerek rajzaiból. Pl. állatokat rajzoltatott (6-7 éves gyerekkel)vagyis a családtagjait állat képében kellett ábrázolja. Anyuka, apuka és két nővére. Kiderült, a ragaszkodás, félelem, közömbösség... egyszóval ha belegondoltunk tényleg a család tagjaival a kapcsolatai így alakultak. Ezt nem a lányom állapította meg, hanem egy tanára, akinek a gyerek teljesen ismeretlen volt.
Hétvégén jön haza, megkérdezem tőle hátha tud valamit, igaz nem ezzel foglalkozik, csak a tanulmányainak egy pici része kapcsolódott a témához.
Biztos van valami jelentése.
További ajánlott fórumok:
- Párkapcsolati grafológia
- Egy kis grafológia
- Krémszínű műbőr ülőgarnitúrán tollal készült gyermekrajzot hogy lehet eltüntetni?
- Van itt valaki, aki tanult grafológiát? Érdekelnének a tapasztalatok!
- Tudja-e valaki, hogy lehet megtudni, kik a nyertesei a Tesco karácsonyi gyermekrajzpályázatnak?
- Minden, ami grafológia