Erős paprikától ég a kezem, mit tegyek? (tudásbázis)
Pár hete jártam így, azt hittem megbolondulok tőle, kínomban befújtam égés elleni spray-vel, ami azonnal megszüntette :)
Bármi jó, még a napozás után használatos, ami felégésre használatos, az is :D
Mostam én addig mindennel, ecettel, citrommal, tejjel, mosogatószerrel, mosószerrel, teljesen mindegy volt, csak ez használt, azonnal :)
Igen, én is gumikesztyűt vettem fel, amikor a paprikát daráltam, pucoltam. Egyszer nem tettem és csak másnapra múlt el az égés.
Mennyiszer halljuk, hogy mindig a megelőzés a legfontosabb...
Ha vigasztal, akkor roppant egészséges az erős paprika, az ereknek, stb.:)
Kitartást!
A kapszaicin:
"Nagyon stabil vegyület: sem melegítésre, sem fagyasztásra nem sérül, nem bomlik. Lúgokban, alkoholban, éterben oldódik, de hideg vízben oldhatatlan – ezért nem segít, ha a paprika csípését vízivással próbáljuk enyhíteni. "
Szappannal mosd le alaposan, és egy finom törölközővel dörzsöld át, így mechanikusan eltávolítod a bőr felületéről a vegyületet.
Komolyan, úgy sajnállak, ez rémes lehet. Tudom, ez legfeljebb csak jól esik, de nem segít...
Jóóó vastagon krémezd be, és keress egy kesztyűt. Aztán meg próbálj aludni.
Multkor lattam errol egy musort, hgy semmi nem oldja :( A kapszaicin,a paprika hatoanyaga sajnos ilyen makacs.
Kenj ravmi kremet es huzzal kesztyut, reggelre jobblesz! Aszemedbe tenyleg ne nyulj es semmilyen nyalkahartyadhoz,mert mindenutt csipni fog.
Jobbulast!
Mese nincs, éjszakára kend be valami bőrápolóval, és ha van vékony pamut vagy kötött kesztyűd, azt húzd fel, hogy ne érj a bőrödhöz álmodban.
Holnapra talán elmúlik majd, szegénykém, de ma már ne gyötörd tovább a kezed bőrét.
Moss kezet szappannal vagy mosogatószerrel.
A paprika csípősségét a kapszaicin hordozza, ami egy illóolaj. Úgy kell letisztítani, mint más olaajt vagy zsiradékot.
Ezért nem használ a sima víz: a víz felületén szét-szalad a vékony olajréteg.
He a szájban belül csíp nagyon, akkor vagy egy kanál zsíros étellel megy le, vagy egy falat kenyérrel, ami kicsit felissza...