Erős lábfájás menstruáció alatt (beszélgetés)
Szia. Nem voltam sehol.Te?
Szia! Nekem ugyanez van már másodjára, és csak a bal oldal. Voltál valahol kivizsgaltatni?
Nekem is zsibbad a bal lábam menszesz előtt, nem tudtam mi okozza! 😔🤔
Most már tudom, hogy mitől fáj pár hónapja a lábam nekem is mensi előtt. Nem gondoltam volna, hogy ilyenektől. Nem elég, hogy mensizünk még a fájdalom is :(
Nekem nincs se visszeres problémám, se endometriózisos és mégis szokott fájni a lábam. A derekamból sugárzik lefele.
Ösztrogén szint megemelkedése okozza a lábfájást többnyire mensi alatt.
Üdv a klubban!:( Nekem szinte le szoktak bénulni a lábaim, pontosabban deréktól lefelé 1-2 óráig nagyon erős fájdalmaim vannak és megmozdulni sem tudok. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy általában éjszaka szokott megjönni és csak az első napon van ez. Ilyenkor nekem forró víz segít. Néha én nem is vagyok képes a saját lábamon eltámolyogni a kádig, így a párom segít. A fürdőbe patikában kapható 2-300 gramm keserűsót(magnézium-szulfát) teszek. Az kellemesen ellazít a melegvízzel együtt. Fájdalomcsillapítót nem szedek, az évek során kitapasztaltam, mivel tudok magamon a legjobban segíteni, na meg egyébként is értelmetlen lenne, mert olyan gyorsan jön a fájdalom, hogy nincs ideje hatni a gyógyszernek...
Nem tudom, hogy hallottál-e az endometriózisról. Nekem is fájt a lábam mensi alatt, mert az endometriumok akár a lábba, tüdőbe is szétszórodhatnak.
Nekem is minden menstruációkor majd le szakadnak a lábaim, annyira fáj végig, meg a térdem is mindig hasogat. Plusz egy kis derék fájdalom is társul hozzá szinte végig 5 napig. De naponta 2 cataflam és nincs probléma többé:D
Amúgy még nem hallottam, hogy ez a visszértől lenne...nekem nem is látszódik 1 vékony hajszál ér sem a lábamon (eddig).
ezek szerint hajlam? azt hittem a nagy súlytól van. bár nálunk senki nem visszeres a családban, baromi jó, hogy pont ezt örököltem valamelyik őstől:)
Arra emlexem,hogy nagyikam mta mindig,neki majd' leszakadt a laba ilyenkor. Ha felpolcolnad lehet,javulna vmit a helyzet.
láttam én már cérnavékony visszerest is, hajlam főleg
"járulékai" akart lenni:)
ráaádsul el sem híztam, 60kg voltam az első szülés előtt és most is a 4. után, mindig max 12-13kg-t híztam, ami a szülés után le is jött(hiszen nagy része maga a bébi és "játulékai" voltak:), szóval igazából már akkor sem értettem, hogy miért pont nálam jött elő, biztos hajlam:(
szerintem tuti az, hátul fáj a combod? nekem igen.
Nekem 4 gyerkőcöm van, a 3.-nál jött elő a visszér, a 4.-nél már annyira, hogy félő volt nem tudom megszülni, 3 héttel előre is hozták a szülést, mert félt a doki, nehogy baj legyen. Amilyen csúnya volt akkor, ahhoz képest most "csodaszép", csak néhány zöld csík látszik hátul, tényleg nem vészes, de amikor megvan szörnyen fáj:(( bár nem dagad meg, vagy legalábbis nem látom csúnyábbnak)
igen, szültem. Én is visszér problémára gondolok elsősorban, bár nem látszódik külsőleg. Azért eszem a fokhagymát rendszeresen, hátha segít.
nekem a térdeim is fájnak ilyenkor....
azért írtam a visszeret, mert nekem szülés alatt kialakult sajnos a terhességi visszér(ami azt jelenti, hogy terhesség alatt van csak, utána elvileg eltűnik), ami igaz eltűnt nagyobb részt, de sajnos azóta ha megvan, iszonyúan fáj első nap a lábam(mind a kettő), kb mintha mázsásak lennének, szörnyen fájnak, alig bírom vonszolni magam:), próbálok pihenni ilyenkor, mert szerencsére csak az első nap fáj nagyon. Mindjuk időm még nem volt utánajárni, hogy lehet-e ezen segíteni(remélem igen), de nyárra tervezem, hogy majd rászánom magam egy vizsgálatra...
Ja igen, visszereim azok vannak. Azok durrannak be ilyenkor. Máskor nem fájnak.
Nekem is ugyanez van, de nem igazán tudom az okát.
igen, visszér problémáid vannak...lehet még nem látszik, de valószínű az a baj, nekem is ez van
szültél már?
Sziasztok!
Szerintetek mitől lehet, hogy minden menstruációkor nagyon erős lábfájásom van mindkét lábamban végig több napig? Volt vkinek ilyen problémája?
További ajánlott fórumok: