Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Érintett vagyok a kettős állampolgárságban, nagyon aggaszt. fórum

Érintett vagyok a kettős állampolgárságban, nagyon aggaszt. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3
márc. 17. 11:31

Itt egy mai cikk, amelyben egy nemzetközi jogász mondja el a véleményét az ügyről.

[link]

márc. 17. 09:29
Nem tudom mitörtént Judittal, nem volt ő ilyen eleinte.
60. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 58. - 55Judit)
márc. 17. 09:25
És azt te honnét tudod, hogy nincs tapasztalatom? Ismeretlenül mindent is tudsz? Megsúgom nem, és ez nem bántás, csak tény.
59. asztanaviszta (válaszként erre: 58. - 55Judit)
márc. 17. 07:55

Ezt rengeteg fórumba leírod, hogy a témára szánt időd elfogyott.

De azért csak írsz, írsz, írsz.

58. 55Judit (válaszként erre: 57. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 17. 06:53

Mert te pont össze tudod hasonlítani Spanyolországot Magyarországgal ugye? Csak úgy gondolod!

Erre a témára szánt időm elfogyott. További értékes időtöltést mindenkinek!😉

57. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 56. - 55Judit)
márc. 16. 18:14

'Egyébként minden ügyintézés sokkal bonyolultabb mint itthon."

Csak úgy gondolod, nert tuti nem intéztél még, mint visszaköltöző, vagy ideköltöző ügyet.

Ami megszokott, az már sosem bonyolult

56. 55Judit (válaszként erre: 54. - Globus)
márc. 16. 10:14
Biztos hogy így van. A tietek se lehetett olcsó. A szigeten sem lehet segélyért kuncsorogni. Ott valaki vagy túrista, vagy bejelentett lakhellyel rendelkező. Egyébként minden ügyintézés sokkal bonyolultabb mint itthon.
55. 55Judit (válaszként erre: 54. - Globus)
márc. 16. 10:10
Én is bízom benne hogy nem kell kihasználnia a biztosítást. :) De hát ha kártyát akart, a feltételeit teljesíteni kellett. Egyébként megéri, mert a kártya meglétével mindenre jogosult amire az ottani állampolgárok, egyedül nem szavazhat. (Nem is akar). Ő az utazási kedvezményét tudja jól kihasználni, gyakran igénybe is veszi. Nagy kedvezménnyel utazik kompon, repülőn a szigetek és az anyaország között. Buszra is van, de azt nem használja. :)
54. globus (válaszként erre: 52. - 55Judit)
márc. 16. 10:04

Valószínűleg már mindenütt ezzel akarják kiszűrni a megélhetési bevándorlókat. Nekünk még itthon kellett kötni kiterjesztettet Amerikára, ami még holttest hazahozását is tartalmazta. Valamint jövedelemigazolást.

Hála istennek, ebből nem volt szükség igénybe venni semmit.

53. asztanaviszta (válaszként erre: 40. - 55Judit)
márc. 16. 10:00

Megint butaságot írsz! Nem először.

Lehet valaki magyar állampolgár, ha egy eu-s országban él, akkor csak egy helyen lehet biztosítása. A többi országban sürgősségi ellátásra jogosult.

Mielőtt megint írsz valami okosságot: unokaöcsém magyar állampolgár, Hollandiában él 6 év. Dolgozik is ott. Ott fizeti a megfelelő biztosítást/járulékot. Ha itthon van, akkor itt is igénybe veheti a megfelelő szolgáltatást.

52. 55Judit (válaszként erre: 51. - Globus)
márc. 16. 09:57
Nem tudnám megmondani csomag vagy nem, ennyire nem forszíroztam. Csak amikor igényelni akarta a rezidens kártyát, akkor beszélt a feltételekről és ez az alap biztosítás is szerepelt benne. Ez volt az egyik, a másik legyen számlája meghatározott összeggel, állandó bejelentett lakhely, és legyen Spanyol telefonszáma is.
51. globus (válaszként erre: 49. - 55Judit)
márc. 16. 09:52

Akkor a kinti nem a nálunk ismert klasszikus jogviszony, hanem biztosítási csomag?

Kb. 10-15 éve, amikor már vizionálták, hogy gondok lesznek az ellátás finanszírozásával, nálunk is felmerült a biztosítók bevonása. De senki nem mert hozzányúlni. Ez esetben jelentős rétegnek semmilyen sem lenne.

50. tien (válaszként erre: 49. - 55Judit)
márc. 16. 09:47
Rendben ☺️
49. 55Judit (válaszként erre: 48. - Tien)
márc. 16. 09:43

Tudom. :)

Fiamnál más a helyzet. Neki itthon van vállalkozása, amihez mindent fizet. De mivel az évben összeadva 4-5 hónapot tartózkodik itthon a többi időt kint, ezért érdemes neki kint is fizetni egy alap biztosítást, ami az alap ellátást adja neki szükség esetén. Ez nem olyan sok. Kellett neki egyébként a rezdens kártyához is ami több féle kedvezményt biztosít számára, és feltételekhez kötött. 2 féle eü. biztosítás van. A másik fajta nagyon drága, amíg itthon fent kell tartania a vállalkozását addig azt nem is akarja fizetni. Lesz biztosítás csere, de az még kicsit később ha ott is beindul a munka.

48. tien (válaszként erre: 46. - 55Judit)
márc. 16. 09:26

Tényleg nem lehet két országban biztosítva.

Mi Németországban az AOK -nál voltunk.

Hazajöttünk és a németországi biztosítót meg kellett szüntetni és itthon bejelentkezni.

Nem vita .

47. Ilián (válaszként erre: 46. - 55Judit)
márc. 16. 09:25

Szerinted nem kellemetlen ennyi idősen így viselkedni?

Tudod mit , válaszd ki a karaktereknél a kupac szart , küldd ide nekem , legyen a tiéd az utolsó szó, aztán örüljél magadnak, ha már a témához értelmeset nem tudtál ,legalább azt hányd ide. Megígérem azt is ignorálni fogom! Kellemes napot továbbra is!

46. 55Judit (válaszként erre: 45. - Ilián)
márc. 16. 08:59
Eddig erőlködtél érte. Mikor megkapod nem kell?👏🤣
45. Ilián (válaszként erre: 43. - 55Judit)
márc. 16. 08:33
Inkább meghagyom a fiadnak!
44. Ilián (válaszként erre: 43. - 55Judit)
márc. 16. 08:22

Légyszíves szaladgál már be a neakhoz megmondani , hogy rosszul tudják! Első bekezdés!

[link]

43. 55Judit (válaszként erre: 42. - Ilián)
márc. 16. 08:13
Oké! Legyen tied a baktertojás!🙂
42. Ilián (válaszként erre: 40. - 55Judit)
márc. 16. 08:11

Teljesen mindegy , hogy ki hol állampolgár , eu- n belül 1 helyen lehet biztosítási jogviszony! Az , hogy melyik országban az más kérdés , de semmiképp nem 2 -ben.

A badarságokat te hordod össze, ha már így szemelyéskedsz , akkor erre válaszolnék.

Hülyeségeket írogatsz , aztán meglepődsz , ha valaki válaszol meglepődsz.Nem akarod megérteni , hogy ennek semmi köze nincs az állandó lakcimhez, állampolgársághoz (nekem is van állandó lakcímem Mo-on).

Kérdezz rá az illetékes helyen , tudom tőled az nem várható el , hogy leírod, valóban így van , tényleg megkérdezted.

Azt gondolod minél erőszakosabban próbálsz a saját példáddal másokat helyretenni, akkor igazad lesz. Kevered a szezont a fazonnal, lehet minden legális, senki nem kérdőjelezi meg. De a 2 biztosítási jogviszony akkor sem az , szabályok döntik el , melyik országban kell! fizetni. Nem amelyikben tetszik és semmiképp nem mindkettőben.

Kérlek ne tájékoztass félre , hogy tényként találsz dolgokat, amelyek ne igazak. Még akkor se ha a fiad úgy csinálja.

41. 55Judit (válaszként erre: 40. - 55Judit)
márc. 16. 07:24
És állandó bejelentett lakhelye is van. Itt nálam. Hazajár ha a munkájában személyesen is jelen kell lenni. Mindent legálisan csinál és kicsenget az államnak nem keveset. Ha valakinek problémája van ezzel, jelentse fel és ne egy fórumon okoskodjon!
40. 55Judit (válaszként erre: 39. - Ilián)
márc. 16. 07:18

Mondtam hogy nem vitaindítónak szántam. Aki Magyar állampolgár, van Magyarországon bejelentett munkája, jól néznénk ki ha csak az adót fogadnák el tőle, az eü. hozzájárulást meg nem. Ki hallott már ilyet?

Költői volt a kérdés. Ha a további badarságra is válaszolnék, az már tényleg vita lenne. Ennyi legyen elég!

39. Ilián
márc. 16. 07:03

2 Eu-s államban nem lehet biztosított egyidőben senki. Sokan gondolják, hogy nem jelentik be Mo-on , hogy életvitelszerűen máshol élnek és ott is vannak biztosítva. Ez általában nem is derül ki, vagy ha igen , maximum kapnak egy levelet a jogviszony tisztázására stb. Havi pár ezer Ft befizetéssel sokan azt hiszik jogosultak a Mo-i eü lecsapolására , hiszen fizetik az egézsségügyi szolgáltatási járulékot,ami azt hiszem jelenleg 11800 Ft. Valljuk be ez csak annak sok , aki kénytelen maga után fizetni, mert semmiféle jogviszony alapján nem lenne biztosított. Egyébként nudli. Olvastam már olyanról, ha valakiről kiderül, akkor az igénybe vett kezelés , gyógyszer teljes árát megfizettetik. Ami valljuk be jogos. Más kérdés , hogy valaki Mo-on vesz igénybe teljesen privát kezelést, teljes áron vásárol, támogatás nélküli készítményeket stb. Elég baja van a magyar eü-nek anélkül is , hogy aki nem szorul rá, mert máshol ellátják, kihasználja a kiskapukat. Mondom ezt úgy , hogy én is máshol vagyok biztosítva , de nem járok haza , se fogorvoshoz, se a volt háziorvosomhoz, sehova.

Egyébként van bejelentési kötelezettség, mégha a kutya se ellenőrzi. MÉG!!! Lehet lesz még üres annyira a kassza , hogy jön a következő bevételi forrás, a kemény büntetések.

Hidd el , ez most tényleg nem az ellend való támadásnak szántam és nem is vitázni szeretnék , de ennek utána lehet járni és valóban így van.

38. 55Judit (válaszként erre: 37. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 14. 15:16
Igen, tudom, van olyan ember is aki szereti kijátszani a törvényeket, szabályokat, mindent amiből anyagi haszonra tehet szert. Fiam törvénytisztelő szerencsére, sehogy nem lehetne belekötni. Kint azért fizet egészségbiztosítást, mert a letelepedési engedélyhez kötelező. Úgy mint a bejelentett lakcím, de legelőször nyitni kellett egy bankszámlát amire tenni kellett nem tudom biztosan mennyit, talán 3 millió forintnyi eurót, ezzel igazolva hogy nem segélyért akar kuncsorogni, van pénze. de ezt elköltheti bármikor. Van eü. kártyája, ami egy rezisens igazolvány. Bizonyos kedvezményekre is jogosítja. Minden legális. Ő így nyugodt.
márc. 14. 10:28

Az állampolgárságától független. Az EU-ban úgy van kialakítva a rendszer, hogy egy ország legyen a biztosító országod.

Ha Magyarországon is van olyan jövedelmed, amely után TB-t kell fizetni pl. vállalkozás, alkalmazotti munka, akkor ott is kell fizetned. Ez más helyzet, mint amikor az adott országban él- és dolgozik a gyermeked.

Ebben az esetben érdemes tisztázni a helyzetet az illetékes NAV és NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) szervekkel.

Mivel, tudom csak szeretetből, de mindent megosztottál a gyermekedről, mindig lehet egy rosszindulatú egyén, aki ezzel vissza is él.

Én azt tudom elképzelni itt is és ott is adózik, így jogosan van 2 országban ellátása, amennyiben csak egyikben, az már törvénytelen.

Ahogy pl. törvénytelen az is, ha valaki külföldön szül, de itthon felveszi azt a "rengeteg" családi pótlékot.Az EU-s szabályok szerint egy személy csak egy országban kaphat családi ellátást (pl. családi pótlékot). De sokan megteszik, addig, amíg fel nem figyelnek valamilyen okból rájuk.

36. asztanaviszta (válaszként erre: 26. - Globus)
márc. 14. 10:10
EU-s országokban nem lehet két helyen fizetni. Egyik helyen fizetheted, ott jogosult vagy a biztosításod szerinti ellátásra. A másik helyen u.n. sürgősségi ellátásra vagy jogosult.
35. asztanaviszta (válaszként erre: 33. - 55Judit)
márc. 14. 10:07
A valóság és az, hogy te mit tudsz elképzelni, nem azonos.
34. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 33. - 55Judit)
márc. 14. 10:05

Judit, egy gyermek automatikusan lehet kettős állampolgár, ha az édesanyja és az édesapja is különböző állampolgársággal rendelkezik. Ez azonban attól függ, hogy a szülők állampolgársága szerinti országok törvényei hogyan szabályozzák az állampolgárság megszerzését.

Van az u.nevezett „vér joga” származás. A gyermek automatikusan megkapja a szülők állampolgárságát, függetlenül attól, hogy hol születik.

Van a "föld joga"ami a születési helyre vonatkozik. Néhány országban a gyermek állampolgár lesz az alapján, hogy hol született, függetlenül a szülők állampolgárságától (pl. USA, Kanada). Ez kevés országra vonatkozik.

Tehát eleve a születési anyakönyvi kivonat már tartalmazza a szüleid származását.

Ue. a házassági is.

Ha egy külföldi személy magyar állampolgárságot kér és megkapja, akkor ez szerepel a magyar állami nyilvántartásokban.

Több helyen is.

-A BM nyilvántartásban

-Az Anyakönyvi Nyilvántartásban,

-A Személyiadat- és Lakcímnyilvántartásban

Lehetne még írni, de ezek a lényegesek.

Amikor az illető magyar állampolgárként útlevelet, vagy személyi igazolványt kér, az okmányirodai nyilvántartásokban is rögzítik.

33. 55Judit (válaszként erre: 32. - Birebora)
márc. 14. 08:27
Sajnos tapasztaljuk hogy bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is. A rendelkezések és törvények se mindig ésszerűek. Mondjuk én egyáltalán nem tudom elképzelni hogyan tudják meg kinek van kettős állampolgársága, és lentebb írtam, az az ember aki magasan van a létrán, ő sem tudja. Egyenlőre relytélyes dolognak tűnik, majd látjuk mi lesz. Minden esetre én sajnálnám az embereket ha valóra válna az ijesztgetés.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook