Érettségi újra? (beszélgetés)
én sokkal szigorúbb lennék.
mindig csak a legutolsó számítana
2 pontozás van:
1.: tanulmányi pontos: év végi jegyek összegét szorzod 2-vel + érettségik átlaga --> ezt az egészet kell szorozni 2-vel + pluszpontok
2. érettségi pontos: a 2 legjobb érettségi %-odat összeadod, ezt szorzod 2-vel + pluszpontok
Itt is úgy nézik, h a rendszer automatikusan kiszámolja h neked melyik a jobb, és az lesz a pontod.. a legutolsót nem nézik sehova..
:)
és mindig a legtöbb pontot hozó érettségi számít vagy a legutolsó
mert a kettő azzé nem törvényszerű hogy egybeessék
Nem lesz vége, de idén is februárba jelentkeztünk, az érettségi május-júniusban van (írásbeli-szóbeli)
:)
Nincs elég pontom kiszámolva, ezért érdeklődöm. Ha kereszt félévesre akarnék menni, akkor októberben kéne érettségiznem újra?
És hogy jelentkezzek érettségire újra?
Ha keresztfélévre jelentkezel, és van elegendő pontod/ki tudod fizetni a költségtérítéses képzést akkor ugyanúgy bekerülhetsz mint szeptemberben. Sőt, most jut eszembe, még a pótfelvételi is itt van, azon lényegesen alacsonyabbak voltak a ponthatárok.
Ha minden kötél szakad, és kimarad egy éved az alatt csinálhatsz nyelvvizsgát, újra jelentkezhetsz érettségizni, és nem veszítesz vele semmit, mert a jobb eredményt veszik figyelembe, ha pedig emeltezel valamiből megkapod arra is a plusz pontokat, és bőőven van időd felkészülni rá.
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy mi van akkor, ha teszem azt idén nincs elegendő pontom hogy bejussak az egyetemre. Hogy lehet több pontot csinálni hogy jövőre bekerüljek? Vagy kereszt félévesre?
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Szerintetek szégyen, ha valakinek nincs érettségije?
- Újra érettségizek 2012-ben
- Egyik ismerősőm elvesztettete az érettségi bizonyítványát. Tavaly érettségizett. Most újra kell érettségiznie vagy lehet pótolni?
- 8 éve érettségiztem, emelt szintű bioszra 10 hónap alatt fel lehet készülni? Újra érettségizett így valaki ennyi idő után?
- Újra érettségizni szeretnék tárgyakból, mi a módja?