Érdemes lúgosítani? (tudásbázis)
Nem tudom, mert elsősorban az étrenden változtattam.
Szerintem ez a legfontosabb és leghatásosabb.
Remélem,hogy használnak a kiegészítőim...
Elsősorban a Ca-Mg, mert ez az egyik legjobb lúgosító. Ezt használja a szervezetünk is, többek közt. Így lesz a csontritkulás.
Már többször vettem, de most kaptam és úgy gondoltam ne álljon ott...
Elsősorban a diétát választom, és tavasszal ezt komolyabban veszem, mert az allergiákat és az ízületi gondokat így legegyszerűbb elkerülni. Ilyenkor itt asok gyümölcs, zöldség. A homeopátiával és vitaminokkal együtt eddig nagyon jól állok. Persze torna is kell hozzá.
Mást is kipróbáltam már, de nem innék meg napi 5 liter vizet.
Lúgosítani csak akkor érdemes ,ha az ember a savasodás tüneteit produkálja/lepedékes nyelv,bűzös száj,túlsúly,csúnya bőr ,gyomorégés,szorulásv.hasmenés,zsíros haj../
Akkor viszont nem kell "zöld lötty"egyszerűen lúgosító étrenden kell élni.Ez nem valamiféle megvásárolható csodaszer,csak annyit tesz hogy zöldség és gyümölcsbázison kell élni,mellőzni a fehérjéket/hús,tojás tejtermék/,és az egyszerű szénhidrátokat/fehérliszt,cukor/és rengeteg folyadékot3-4 liter,bevinni gógyteák/tisztító teakeverék ,kamilla,csalánlevél/és sima víz formájában.nem baj ha az ember beiktat egy pár nap léböjtöt is.
A bepattanásosodás a tisztulás tünete,jó jel,de akkor nem szabad befejezniba tisztítást,mert károsabb mintha nem csináltad volna!
Barbi!
Megittad mind az 5 litert?Vagy csak valamennyit?Egyéb tapasztalatok,sűrü pisilés,esetleg hasmenés?Legalábbis az elején,míg megszokja a szervezet?Súlyveszteség?.mrt fogyókúrára ajánlják a lúgosítást!Én már vettem parajt,brokkolit,kelbimbót,mivel zöld,csak nincsen zöldségcentrifugám!De csináltam főzeléket!A testvérem azt mondta fű íze van,szerintem fincsi volt!Lehetne búzát is csíráztatni,még idáig nem jutottam el....
Már mindenféle alga kapható tabletta, por formájában. Én a spirulinát használom , mert ehhez jutok hozzá egyszerűen. Ez a kékes-zöld alga. Édesvízi és az én ismereteim szerint nincs jelentős jód tartalma, bár újabban jódpótlásra is ajánlgatják, de én csak a zöld algáról tudom ezt, merthogy az tengeri.
Gyógynövényboltokban biztosan van.
Szia Berillke!
Nekem is megĂrnĂĄd hol lehet algĂĄt venni?
ElĹre is kĂśszĂśnĂśm
Szia!
Az teljesen természetes ha az elején pattanásos leszel.Az jelzi, hogy elindult a mégegtelenítés.
Sziasztok!
Igen zöld löttyöt ittunk mindketten kb négy hónapig.Tovább is ittuk vona de kiderült, hogy babát várok és abbahagytam,erre a párom is.
Bár terhesen is szabad.Az elején a hányingeremen segített egy- egy pohár a végén pdig a savamat közönbösítette.
Most akarom újrakezdeni.
Sokat javított a közérzetemen és még egy kicsit fogytam is.A bőröm is szebb lett tőle.
Mivel a lúgosítás egyszerűen a méregtelenítés,tulajdonképpen "csak" ki kell hagyni a savasító élelmiszereket. Nem kell feltétlenül csak a drága dolgokban gondolkodni. A sok víz önmagában is segít.(2 liter kb.)A Ca, Mg, Na,K, a cink mind segítenek, merthogy a szervezetünk ezeket vonja ki a vér PH értékének megtartásához a csontokból, szövetekből.
Jók a zöldségek, gyümölcsök,algák klorofill,lucerna stb.
Sok betegség eltűnik, ha rendbe tesszük a szervezetünk sav-bázis egyensúlyát.
A hormonháztartásra is kihat.