Érdemes-e nyelviskolába mennem? (beszélgetés)
Mókás ezt olvasni. Milyen az a felsőfokú nyelvtudás, amit 3 év alatt el lehet felejteni?
Szerintem előbb frissits fel a németedet. Biztosan vannak ott is jobb nyelv tanfolyamok, amire érdemes benevezni. Az angolt utánna ugyis könnyebben tanulod majd.
rigo az levon pontokat, ha valamit rosszul irsz. mas nyelvvizsga meg ad. alapban nem szabad oda menni.
nekem van egy aktic felsofok angolom, es egy passziv olasz felsofokom.
3 ev utan nem hiszem, hogy ne tudna megszolalni nemetul , foleg ha az felsofoku vizsga volt. alabecsulod magadat.
Sima nyelviskolaira azt mondanám,hogy nem.
Ami nálam bejött,az az aktív, napi szintű suli volt. A hálózat nevét nem írhatom le, de magad csinálod az órarendet. Én mentem reggel 8-ra, maradtam ameddig bírtam. Átlag 2-ig. Három hónap alatt lett meg nulláról a nyelvvizsgám, alapfokú.
Ja, aktívan 2,5 hónapot jártam összesen oda.Aztán két hétig tanultam otthon mellé.
Szuper. Ha elvégzed, legalább 2 nyelv lesz, amit ugyan tanultál, csak megszólalni nem tudsz belőlük.
Én a helyedben eltöltenék egy időt német nyelvterületen, hogy rákényszerüljek a nyelv használatára.
Sziasztok! A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy érdemes-e beiratkoznom nyelviskolába?
Van már egy felsőfokú német nyelvvizsgám, de nem tudok megszólalni, 3 éve nem beszéltem németül és alig emlékszem valamire. Az egyik nyelviskolánál nyári nyelvtanfolyamokra elég nagy árengedményt ajánlanak. Arra gondoltam, hogy elmegyek angolt tanulni. Intenzív tanfolyamról van szó, tehát 5×5 óra, 100 órás. A szintfelmérő teszt azt mutatta, hogy haladó (B1) szinten vagyok angolból.
Az egy hónap alatt kb hova juthatok el nyelvtudás ügyileg? Szerintetek megéri-e? Vagy inkább maradjak az autodidakta módszernél?
Válaszaitok előre is köszönöm :)
További ajánlott fórumok:
- Abortusz esetén érdemes-e magánorvost fogadni? Ha igen tudnátok-e jó orvost ajánlani?
- A málnalevél teán kívül érdemes-e homeopátiás gyógyszert szedni a 36. héttől? Miket és milyen arányban? Szülés alatt?
- Új gázszolgáltatóval kapcsolatos tapasztalatokat kérnék! Érdemes-e átlépni?
- Angolul, de hogyan?Manhattan nyelviskola?
- 10 hónapos babát érdemes-e már elvinni munkahelyi/vagy bármilyen/mikulás ünnepségre?
- A gyerekek 2 napja köhögnek, érdemes-e adni nekik rinathiolt vagy robitussint?használt-e vkinek?ha nem akkor mit adjak?