Epres tejszínes túrós recept
Az Epres tejszínes túrós hozzávalói:fél kg sovány túró
fél liter tejszín
20 dkg cukor
2 cs vaniliás cukor
1 csomag étkezési zselatin
fél dl tej
1 kg eper
1 csomag piros gyümölcstorta bevonó
1 csomag babapiskóta.
Az Epres tejszínes túrós elkészítési módja:
A tejszínt felverjük habnak, belekeverjük a cukrot és a vaniliás cukrot, majd a sovány túrót, végül a tejben feloldott és felmelegített zselatint. Egy kerek csatos tortaforma alját kirakjuk a babapiskótával. Ráöntjük a túrókrém felét, majd kirakjuk az eper felével. Erre ismét egy sor babapiskóta, túró majd a maradék eper jön. Fél órára betesszük a hűtőbe. Közben elkészítjük a tortabevonó zselét. Egy edényben elkeverjük a bevonót 2-3 evőkanál cukorral és 2 dl vízzel, majd felforraljuk. Óvatosan ráöntjük a tortára, majd egy éjszakára berakjuk a hűtőbe, hogy a babapiskóta megpuhuljon.
Rendkívül finom, hűsítő édesség. Lehetőleg apró szemű epret vegyünk. Bármilyen idénygyümölccsel, vagy befőttel is el lehet készíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Magdi8, 2008. jún. 8. 22:49
Az epres tejszínes túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.