Epilepsziás gyerek-versenysport (beszélgetős fórum)
Manapság az interneten bármit meg lehet találni. Higyjünk a szakértőknek. Nem voltam témában, ma is tanultam valamit.
Tánc ... Eszembe nem jutott volna, pedig remek ötlet! Ahogy a pingpong is. A teniszt már kevésbé javasolnám.
Járjatok nyitott szemmel, biztos találtok olyat, ami neki is tetszik, és biztonságos is. :)
Azért mondom, hogy ideális lenne a két sportot együtt, mert a ping-pong téli sport, teremben lehet, nyáron szünet. Olyankor mentünk a teniszpályára, mert abban viszont télen van a szünet. Ráadásul rokon sportok, az egyiket csuklóból, a másikat karból, vállból, csípőből és persze a lábizmok is dolgoznak.
Arról nem beszélve, hogy a sporttársak, az edző, a nézők, mindenki őket nézi, őket figyeli, tehát rögtön észlelni lehet, ha gond van.
Sajnos Pesten kívül nem sok olyan város van az országban, ahol teniszpálya is van. Akkor a ping-pong mellé valami másik nyári sportot még kellene találni, esetleg kerékpár, vagy futás, hasonló.
Barátnő gyorskorizni jár, de ugye ott is nagy a sérülésveszély. Egy másik lány lovagol, de ugye az sem.
Megpróbálok beszélni vele a ping-pongról.
Én anno pinpongoztam, teniszeztem, ha tudod, hogy gyógyszer mellett tünetmentes, ezek a sportok jók arra, hogy fizikai erőnlétet, télen-nyáron megfelelő mozgást adjanak neki. Közösségben van, és megtanul koncentrálni, odafigyelni és küzdeni. És ha esetleg mégis rosszul lenne, egy olyan közegben van, ahol egész biztosan észlelik, hogy segítségre van szüksége.
Ezekben a sportokban a verseny során ugyanúgy egyetlen ellenféllel áll szemben, mint az edzések során, és ha éppen kikapott, akkor azon a versenyen már nem jut tovább, de mégis elindult. Beszélj vele, akár tv-ben is láthatod bármelyik sport csatornán, miket is csinálnak. Persze attól függ, olyan városban éltek-e, ahol mindkettőre van lehetőség.
Nem szabad elvenni tőle a sport és mozgás élményét. Talán egy sportorvossal konzultálj.
Úgy hallottam nemrég, hogy az epilepsziát kamaszkorra legtöbben "kinövik"
Valószínű van mozgásforma, ami még ezt segítené is.
Korához képest magas,vékony lány, hosszú végtagokkal. Nincs különösebb elképzelése,csak kezdi cikinek érezni,hogy mindenki jár valahova, ő nem.
Az a baj, hogy ma Magyarországon, nehéz úgy edzésre vinni a gyereket, hogy nem versenyeztetik, ezt hallom sok szülőtől is.
További ajánlott fórumok:
- Egyetemen epilepsziásként
- Bezártság, kapcsolatok - epilepszia
- Macska epilepszia
- Szeretném tudni, hogy melyek azok a szakmák, amiket epilepsziások tanulhatnak?
- Ketogén diéta epilepsziásoknak
- A 3 éves palotapincsimnek tegnap volt egy enyhe epilepsziás rohama, ami 1-2 percig tartott. Ez volt az első eset. Mitől lehetett?