Eperminyon recept

Az Eperminyon hozzávalói:
4 tojássárgája,
4 egész tojás,
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
2 dkg olvasztott vaj,
eper lekvár.


Az Eperminyon elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral gőz fölött habosra kavarunk, és eközben lassan hozzá vegyítjük a lisztet és a vajat. Kizsírozott lisztezett tepsiben lassú tűzön megsütjük. Amikor kihűlt kettévágjuk, és eper lekvárral megkenjük, kis négyzetekre vágjuk. Ezeket eper lével vagy dzsemmel ízesített, rózsaszínűre festet cukormázzal, vonjuk be.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az eperminyon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook