Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Eperkrémes piskótarolád recept

Eperkrémes piskótarolád recept

Az Eperkrémes piskótarolád hozzávalói:
3 tojás
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
9 dkg liszt
10 dkg eper
5 dkg eperlekvár
2,5 dl tejföl
10 dkg porcukor
10 g zselatin


Az Eperkrémes piskótarolád elkészítési módja:
Meleg vízfürdőben a tojásokat a cukorral 5 percig keverjük, majd kivesszük, és 8-10 perc alatt sűrű krémmé verjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és óvatosan beleszitáljuk a lisztet. A masszát kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben, kb 8 percig sütjük. Ezután egy lisztezett konyharuhára borítjuk, és rövid ideig hűlni hagyjuk. Az epret aprítjuk, majd összekeverjük a lekvárral, tejföllel és porcukorral. Az oldott zselatint a keverékbe vegyítjük. A krémet a kihűlt lapra kenjük. Ha a krém dermedni kezd, a lapot a ruha segítségével feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az eperkrémes piskótarolád elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook