Eperkrémes piskótarolád recept
Az Eperkrémes piskótarolád hozzávalói:3 tojás
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
9 dkg liszt
10 dkg eper
5 dkg eperlekvár
2,5 dl tejföl
10 dkg porcukor
10 g zselatin
Az Eperkrémes piskótarolád elkészítési módja:
Meleg vízfürdőben a tojásokat a cukorral 5 percig keverjük, majd kivesszük, és 8-10 perc alatt sűrű krémmé verjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és óvatosan beleszitáljuk a lisztet. A masszát kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben, kb 8 percig sütjük. Ezután egy lisztezett konyharuhára borítjuk, és rövid ideig hűlni hagyjuk. Az epret aprítjuk, majd összekeverjük a lekvárral, tejföllel és porcukorral. Az oldott zselatint a keverékbe vegyítjük. A krémet a kihűlt lapra kenjük. Ha a krém dermedni kezd, a lapot a ruha segítségével feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 1247d35ab8, 2009. jan. 2. 10:23
Az eperkrémes piskótarolád elkészítési módja és hozzávalói.