Engem is elítélnek, ha alkoholista a szülőm? (beszélgetés)
Akkor elítélhetnek, ha tudatlanok.
Orvosilag már bizonyított, hogy NEM öröklődő az alkoholizmus.
(Egyébként az agy jobb homloklebenyének a túlérzékenysége hajlamosít az alkoholizmusra, ill. egyéb drog fogékonyságra. EEG-vel ez egyértelműen kimutatható. Antikonvulzív szerekkel megelőzhető, ha ilyen problémát detektálnak.)
Csak szeretettel és megfelelő kommunikációval.
És ha már őt is zavarja, hogy alkohol függő.
Addig, gyakorlatilag csak nézed és tudomásul veszed...
Megértelek, én a mai napig sem vagyok különösebben büszke rá, és akkor még finoman fogalmaztam!
Hidd el, hogy te erről nem tehetsz és jó esetben ezt a férjed szülei is így látják.
Jól teszed, hogy kiállsz a fiad mellett még akkor is, ha már felnőtt és nyilván ki tudja osztani az okvetetlenkedőt.
Tudom miről beszélek: sajnos mi az öcsémmel úgy nőttünk fel, hogy mindkét szülő ivott, de keményen.
saját tapasztalat. A férjem elég rendese3n ivott, de nem volt alkoholista. l7 éve hogy meghalt, és még mindig felemlegetik a sikeres jóvágáSú 27 éves fiamnak, hogy ugye az ő apukája ivott ? Sajnos az embrekben megvan, hogy igy próbálják kompenzálni saját nyomorukat, hogy a másikon fogást keresnek és próbálják a maguk szintjére lehúzni.
( azért ha hallom, engem sem kell félteni, egy kettőre el kezdem sorolni kritizáló fél vagy családtagjai fogyatékosságait, ( milyenfajta beteg, m. nélküli, elhagyták, nem vették fel sehova dolgozni, netalán büntetett előéletű volt a családjában , börtönviselt rokon, stb ) tudom hogy nem elegáns dolog, hogy erről ugyanúgy nem tehet, mint ahogy a fiam sem arról, hogy az apja társaságban megitta a magáét de mi soha nem kezdjük ezta fajta becsmérlést, ez a csak a jól megérdemelt válasz, amire le is áll )
Ne szégyelld magad. Előfordulhat, hogy van, aki téged is megítél, de azoknak a véleménye egy kalap szamócát sem ér.
Nekem apukám ivott régen és általános iskolában volt jó pár osztálytársam, akit nem engedtek velem barátkozni az édesapám miatt. Pedig jómagam nem voltam problémás gyerek.
Az én apám is alkoholista, de sosem jutott eszembe, hogy szégyelljem magam emiatt.
Te se tedd!
Hogyan lehet segiteni?
Hazudik rola...es dugja el az italt...kitalal dolgokat miert lett rosszul...
A szüleid nem Te vagy. Az nem a Te életed. Semmi okod, hogy szégyelld magad miattuk.
Vesd le ezt a terhet magadról, felejtsd el, és élj szabadon!
Nem felesz a tetteikért. Nem tehetsz róla, érte, ellene.
Ez van!
A ferjem szulei vajon rolam is rossz velemennyel vannak emiatt? :/
Nekik most valt vilagossa a dolog valoszinu. Engem szeretnek ugy vettem eszre. De nagyon rostellem :(
További ajánlott fórumok:
- Ti mit tennétek ha a párotok alkoholista, agressziv, lenne és bántalmazna?
- Egy 37éves alkoholista, dohányzó nő terhes, 14 hét kb. Megszakitani meddig lehet? Tud valaki valamit? És a párja agressziv...
- Szerinted alkoholista az a személy, aki minden nap megiszik egy vagy kettő doboz sört?
- Hol lehet elhelyezni egy 58 éves alkoholista családtagot, akinek minimális jövedelme van?
- Ki is az alkoholista?
- Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan tűntethetném el alkoholista, agresszív apámat az életünkből?