Endometriózis! (beszélgetés)
Sziasztok!
Èrdejlődni szeretnèk mi a vèlemènyetek arról,hogy teljes mèh eltávolítás után 2,5èvvel a bemtmaradt petefèszkeimet is el kellett távolítani 5x5cm-es cysta miatt. Szövettani eredmèlyem szerint endometriozisom van🤔🤔🤔
Az első műtètem 45èvesen volt,2felnőtt gyermekem van.Nem èrtem az egèszet,orvosok sem mondanak semmit.
Szia!
Mi a helyzet?
Sziasztok. Jöttem nyafogni. Kb másfél hònapja szedem a zafrillat. A hangulatingadozás ki készìt,másfél héten keresztül barnáztam,véreztem. Tegnap abba maradt. Erre ma jön a szùrka bal oldalt...
Egyre az az érzésem hogy azt le számìtva hogy el mùlt a napi szintű fájdalom kb hiába szedem a bogyòt :(
Hat nem tudom, mit értessz azon, hogy bizsereg? Rossz érzés?
Lehetséges hogy még nem gyógyult be, azt írtad nemrégen volt a műtét.
Nekem elvileg 4.stádium.az a nagyfokú azt hiszem.
Szerinted miért lehet az, hogy a mostani műtét után bizsereg a méhem néha?előtte sosem éreztem ilyet
U az nem jó, én sem dolgoztam most de más miatt, nekem nyaki serv stb is van, most itthon jött újra vissza az endo, de már mennem kell ki, kezdődik a szezon, azt sem tudom mikor tudnám egyáltalán megmutteteni, télen van egy pár hét leállás de az nem elég, talán újra egy év múlva de az hol van még.. Jesszus.
Egyébként valamilyen módszer nincs ami esetleg segített akár neked vagy ismerősnek? Amivel kicsit kordában lehetne tartani?
Neked anno ez az injekcio sem használt? De hát a műtétek után azért jól voltál, nem? Pár évig
Egyebkent hova valósi vagy?
Igen ez érdekes hogy neked is az első kettő műtét óta több év telt el, mint az utóbbi kettő óta. Nemhiszem el hogy nem tudják mitol van stb és csak a műtétek jelentenek némi megoldást. Ennyi műtét után meg már a műtét utáni osszenoves is a probléma amugy, ezt is mondta nekem orvos. Hiába a laparoszkop. Munkahelyeiden mindig meg tudtad oldani hogy hiányzol x hónapot?
Igen sebésszel együtt műti a nőgyógyász,úgy is készültünk meg előtte nap, meg műtét előtt kaptam egy csomó antibiotikumot. Annyi volt, hogy este a műtét napján azt mondta az orvos aki műtött, hogy nem találta meg.ebből arra gondolok, hogy nem volt sebész a műtétnél.
Jah és műtét előtt mikor már tudtuk, hogy műtét lesz,csak annyit mondott, hogy ezt a bélendometriózis miatti műtétet, Pesten tudják jól megcsinalni.
Enis épp ezt akartam írni amit más irt, hogy elvileg a bél dolgokat nem nőgyógyász muti. Mondjuk olyankor nemtudom mi van amikor valakinek épp ott derül ki hogy rament a beleire is, mert éppen nem látszik ultrahangon ( ahogy nekem sem) akkor gyors hívnak egy sebészet? Ah nem.
Akkor vissza varrnak aztan szólnak hogy bocsi a belein is van endo, az majd egy másik műtét lesz?.....
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval