Én bizony összetördelem három felé a spagettitésztát főzés előtt. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Egy kezedben villa, másikban kanál.
De vslami régi Lázár Ervin könyvben volt talán, hogy "akár kézzel is".
eltem olaszban szoval nem "kitalalt" dolgokrol irtam.azt elhiszem,hogy nem mindenki igy csinalja.
az korrekt a teszta mindig dente.
Dehogy szoktak :)
A víz nem keveredik az olajjal.
Utána öntenek rá olívaolajat, miután megfőtt.
És nem szűrik le.
És tengervíz sósságú kell legyen a víz.
A tészta pedig al dente.
Mikor csak magamnak főztem, akkor nem tördeltem.
Mióta a család is fogyasztja szintén 3 részre törve főzöm ki. Egyszerűbb a szedés és a fogyasztása is.
A fiam a teljes hosszuúságú spagettit szereti, én nem, igy megfőzöm az 1/1 spagettiket, és szedéskor a magamét elvágom 3 részre.
(és kritizál,hogy tanulhattam olaszul, ha igy eszem a spagettit, klülönben egyáltalán nem szeretem )
Nem baj!
De aggyámábelőle, jó spagettit..
van-e még?
Biztos van még...🙂
További ajánlott fórumok:
- Három éve jóban és rosszban, mi már bizonyítottunk egymásnak!
- Ha a sajtos-tejfölös spagettit hosszúmetéltből csinálom (véletlenül azt vettem), akkor úgy is jó lesz, vagy sem?
- Elsóztam a spagettit! Hogy hozzam helyre?
- Mennyi forintból lehet elkészíteni kb. 3 jó nagy adag spagettit?
- Bolognai szószhoz a spagettit mivel helyettesíthetem?
- Tenger gyümölcsei tejszines spagettit hogyan tudnám elkésziteni?