Emphysemas bulla... tudja valaki mit jelent ez? (tudásbázis)
Volt az Édesapám az orvosnál, azt mondta nem igényel egyenlőre orvoslást, köszi a segítséget!
A gratulációt elfogadom:)
Bár a tanács általános jellegű és nem személyre szabott. De a pakliban benne van ez is.
hát igen, azt én is láttam, hogy nem feltétlen lesz ennek következménye, az valóban egy elég komoly kórkép...
Te jó tanácsokat adsz interneten, brávó! Azt sem tudod, hogy kiről van szó, egyből PTX-el kezded. Ismételten gratulálok!
:-))))))))
természetesen felkeresi az orvost, de csak jövő héten lesz, ezért gondoltam hátha kapok itt egy pár információt, köszönöm a segítségeteket!
abba hagyta már szerencsére 2 éve!
Sajnos nem hülyeség. Előidézhet akut életveszélyes állapotot, már ha a légmellet elfogadod veszélyesnek.
A kérdezőnek: Kialakulásának okáról és egyéb teendőkről a kezelő orvost kell megkérdezni, amennyiben érintett vagy.
nem kell. Lassú, krónikus betegség. A dohányzás egyik leggyakoribb következménye. Abba kell hagyni gyorsan.
de akkor nem kell attól ennyire megijedni???
Szóval akkor számít hogy 40 évet dohányzott... :-(( Én küldtem el tüdőszrőre...
Hülyeség. Méghogy bomba, meg kidurran. Ezért nem kell interneten ilyenekről kérdezősködni.
A tüdőben található mikroszkópikus léghólyagok közül néhánynak a fala sérül, összeolvadnak. Ezzel lassan, sokszor évtizedek alatt csökken a légzőfelület és légzési zavarokat okoz. Gyakoribb a légúti fertőzés is. Dohányosoknál gyakran alakul ki.
engem az ok-okozat érdekelne...
"Spontán pneumotorax kiterjedt tüdőbetegségben is kialakulhat (másodlagos spontán pneumothorax). Ez a fajta légmell leginkább idős, emfizémás betegekben lép fel, amikor is egy hólyag (bulla) megreped, de előfordulhat más tüdőbetegségekben is, például cisztikus fibrózisban, Langerhans-sejtes granulomatózisban, szarkoidózisban, tüdőtályogban, tuberkulózisban és penumocisztisz okozta tüdőgyulladásban. Az alapbetegség miatt a másodlagos spontán pneumothorax tünetei és kimenetele általában roszszabb; az ismétlődés esélye az elsődleges spontán pneumothoraxéhoz hasonló"
igen, ezt olvastam, köszi, aranyos vagy!
köszi a gugliba ennyit én is megtaláltam... csak az okát nem tudom, hogy mi váltja ki, illetve hogy mi okozhatja hogy a bomba kidurranjon...
u.n. tüdőben lévő óriás-léghólyagról (bullosus emphysema pulmonum). Képzeljük el, hogy a tüdő helyét egy nagy luftballon foglalja el: ami a gázcserében lényegében nem vesz részt és a maradék tüdőt is összeszorítja. "Bombasztikus" tulajdonsága abban rejlik, hogy bármikor képes kidurranni - ez persze a valamirevaló lufitól el is várható: a kidurranás hirtelen az érintett mellkasfélben un. légmellet (pneumothorax) okoz, ami életveszélyes állapot. Ilyenkor a mellkasba jutott levegő nem engedi a tüdőbe áramolni a levegőt és ezzel súlyos oxigénhiányhoz vezet.
mitől alakul ki? befolyásolja a hosszú évekig való dohányzás?
Igen... annyit tudok hogy a légzést nehezíti, a léghólyagocskákat zárja el?
emphysema a tüdőben van. Ezt biztos egy rtg leletből vetted.
Kedves Doktornénik, Doktorbácsik írjatok valamit, please!
az,bocsi, már írni sem tudok :(
Hát köszi ennyit én is megtettem, de azt sem tudom mi okozza és azt sem hogy hogyan kezelendő...
Google?:)amúgy valami tüdőbetegség."tüdőbomba"
majd Pirosalma megmondja:)
ird be a goggle keresőbe,mindent megtalálsz róla
Emphysemas bulla... tudja valaki mit jelent ez?
További ajánlott fórumok:
- Álmomban többször is láttam egy számot, a hatost. Tudja valaki, hogy mit jelent(het)?
- Sziasztok!Nem tudja valaki, hogy mit jelent, ha nagypapámmal álmodtam, aki 4hónapja halott?
- A tenyér...tudja valaki mit jelent, ha a fejvonal és a szívvonal összeér? Igen ritka.
- Mostanában nagyon sokszor hallom a tv-ben a celeb szót, és nem értem mit jelent? Csak én vagyok ilyen lemaradott? Tudja valaki mit jelent?
- Melyik az az időjárás észlelő és jelentő oldal, ahol percről-percre idővonalszerűen, mindenki tudja írni az észlelését?
- Tudja valaki hogy mit jelent az "illegál port kommand" hibaüzenet, amikor képet szeretnék feltölteni a fotoalbum.hu-ra?