Empanadas tonhallal recept
Az Empanadas tonhallal hozzávalói:A tésztához
340 g finomliszt
10 dkg vaj
1 db tojás
80 ml víz
1 tk só
1 tk ecet
1 db tojás (a kenéshez)
A töltelékhez
160 dkg tonhalkonzerv (2 doboz)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöld kaliforniai paprika
140 g sűrített paradicsom
2.5 ek tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
8 db olajbogyó (ízlés szerint)
Az Empanadas tonhallal elkészítési módja:
elkészítés A tésztához a lisztet egy tálba belerakjuk, hozzáadjuk a vajat morzsolva, a tojást, sót, ecetet, majd a vizet. Összedagasztjuk. Hideg helyen kb egy órát pihentetjük. Közben kevés olajon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikát, amit kockára vágtunk. Sózzuk, borsozzuk. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a tonhalkonzerveket. Jól összeforraljuk, és a karikákra vágott olívabogyót beledobjuk. Belerakunk tejfölt, hogy krémesebb legyen az állaga. Ezzel kész is a szósz. Kivesszük a tésztát a hűtőből, vékonyra kinyújtjuk, majd kb 8 cm-es pogácsaszaggatóval (pohárral) köröket vágunk belőle. A tészta ruganyos, mindig visszahúzódik, de mi kitartóan rásegítünk egy kis nyújtással. A korongokat megtöltjük a töltelékkel, megvizezzük a tészta szélét, és jól lenyomkodjuk. A végén felvert tojással megkenjük a tetejüket. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: tamtamano, 2014. nov. 25. 16:18
Az empanadas tonhallal elkészítési módja és hozzávalói.