Emberek, akiknek van céljuk, de mégse érik el azt soha-Ki a hibás? (beszélgetés)
Az élet mindig megfizet - előbb vagy utóbb -.
Adós nem marad soha. Minden elkövetett bűn magában hordozza a büntetést is.
Ez a fórum egy másik...
Segítségkérés...tűz pusztítás után.
Nézzétek meg........
Na de te egy esetet vázolsz fel... de a fórum címe másról szól...hogy a célját soha nem éri el.
Célt elérni nem lehet azonnal, és elsőre...illetve nagyon ritka.
Egy cél eléréséhez évek is kellhetnek és több próbálkozás eredményeként sikerülhet.
Ha valakinek meg sokadjára sem sikerül valami, akkor azért el kell gondolkodni, hogy magába keresse a hibát.(szerintem)
Nem, ilyen bárkivel előfordul, s következő majd sikerül.
:)
ez egyszerüen nem a te utad.. és még akkoris ha most még nem érted.. ebböl jó is lehet., példul találsz egy sokkal jobbat..:)
minden azért van ugy ahogy van mert ez az amire éppen akkor szükségünk van..
Nem Te vagy a hibás, hanem egy külső tényező.
A példában a cél szerintem inkább a munkakör.
Ugyanolyan munkakörre még jelentkezhetsz sok-sok másik helyre is, és még sok lehetőség előtted áll.
Nem garantált, hogy valaki elsőre eléri a célját.
A sors szerintem hülyeség, erre a legkönyebb fogni a sikertelen életünket, hogy nekünk a kudarc "volt megírva". Nem igaz.
Dani, a kulcs szerintem abban van, hogy higgyél magadban!
"Ha azt tartod, elveszett vagy, akkor el is vesztél.
Ha azt hiszed, nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni.
Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön.
Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél.
Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik..."
:)
A hibás - ha igy nevezzük - az egyén maga.
DE! befolyásoló tényező a környezet.
Attól függ, hogy az egyén mit határoz meg elsődlegesnek. Lehet, van egy vágya - álma. De lehet hogy ezt az vágyat- álmot, alárendeli másnak. Pl. családnak.
Szerintem akkor van baj, ha nem reálisak a kitűzött célok. Ha pl én szeretnék szépségkirálynő, v. az ország leggazdagabb embere lenni, ( ezek szélsőséges példák) akkor nem sikerülne, és mérgemben könnyebb lenne másokat és a körülményeket hibáztatni, mint átgondolni a célokat.
Az eredeti kérdésre válaszolva azt gondolom: javíthatatlan álmodozóknak nevezném őket.
Többnyire maga az ember tehet róla-nyilván a környezetnek is van htása, de alapjáraton a saját céljainkat csak magunk érhetjük el, ha folyamatosan nem sikerül a hiba a mi készülékünkbe van.
Bár ezt többnyire nem szeretik beismerni az emberek, mert mutogatni mindig kényelmesebb, mint változtatni.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Írjatok olyan hírességeket, akiknek a személyneve és keresztneve kezdőbetűje megegyezik
- Írjunk olyan híres emberek neveit, akiknek a családnevük keresztnév is
- Megfigyeltétek, hogy mennyire szeretnek belerúgni az olyan emberekbe, akiknek kicsit rosszul megy dolguk, esetleg lehangoltak, negatívabbak?
- Nem tudok és nem akarok olyan embereket magam köré, akiknek...
- Olyan embereket keresek, akiknek az esküvője Székesfehérváron a Hiemer ház termében volt.