Elviselhetetlen szájszag (beszélgetés)
Nagyon büdös szájszag leginkább gyomortól van. Szinte hányásszag.
Terhesen refluxos voltam, állandó savanyú ízzel a számban, s magam is éreztem a szagát. Zavart. Másoktól messze mentem, család nem szólt, tehát nem volt annyira vészes. Csinálhattam bármit, fogat mostam, öblögettem, gargalizáltam, de ott maradt mindig az íz, a szag a torkomban. Megszültem, elmúlt.
Ahogy írtad, fogprobléma, de más betegség is lehet. Pl. reflux miatt rosszul zár a gyomorszáj. Plusz rossz szájhigiénia. Vagy kétpofára tolja a hagymát, fokhagymát. Meg ezek kombinációja.
Mindenesetre ez pokoli tud lenni. Amikor terhes voltam, ki voltam hegyezve a szagokra, hányni tudtam volna ilyentől. Könyörögtem családtagomnak, hogy ne egye a fokhagymát átmenetileg.
Szerintem akinek ilyen baja van és nem tesz semmit, pedig szóltak neki a problémáról, az igénytelen és nem tiszteli a másikat. Az biztos, hogy nem tudnék vele semennyi időt sem eltölteni.
Ultimátum.
A szájszagot okozhatja gyomorprobléma is. (nyitott gyomorszáj)
Addig, míg nem fordul orvoshoz, nem kezelteti a problémát csak telefonkapcsolat.
Esetleg fel lehet ajánlani, hogy elkíséred az orvoshoz.
Nem kell szégyenlősködni, ez sok embernél fennálló probléma.
További ajánlott fórumok:
- Honnan tudom, h jósló vagy igazi fájásom van? Kb 10 perces rendszerességgel jönnek de egyáltalán nem elviselhetetlen. Menjek a kórházba?
- Akiknek az Anyosa elviselhetetlen!!
- Egy bizonyos IQ felett tényleg elviselhetetlen az élet?
- Anyum viselkedése elviselhetetlen.
- Hogyan lehet a tinik életét elviselhetőbbé tenni?
- Megfáztam nagyon köhögök, elviselhetetlen. Iszom ezt a hársfa teát, de nem nagyon akar használni, tudsz valami extra jót? Mit szedjek?