Eltűnt/Ellopott iratok ügyében hova fordulhatok? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Ma délután a sárvári buszon apukám otthagyta a pénztárcáját. Ha valaki megtalálná az iratokat, kérem jelezze, mert Sitkén lakik, de a lakcímkártya budapesti.
Jó lenne , ha nem kellene pótolni a sok iratot.
Köszönöm előre is:
Kriszti
Képzeljétek szerencse a szerencsétlenségben, hogy telefonáltak a rendőrségről, hogy bevitték az irataim. Tiszta földesen, szétkotorva, de meglettek.
Ez azt jelenti, hogy 11h körül lopták el és 16h után már nálam volt. Pénznek sajnos csak hűlt helye. Szerencséje volt a baromnak, mert pont előtte voltam az automatánál. Megpróbálom holnap az áldozatsegítőt, bár nincsenek nagy reményeim.
az ajánlott levélhez útlevél is jó, az talán nem veszett el.
áldozatsegítés nem játszik?
Jól emlékszem. nem voltam máshol, 10 pec múlva visszamentem. Most pedig visszamegyek a rendőrségre.
Hát nem tudom... el vagyok keseredve. előtte vettem fel pénzt...
Köszönöm a segítséget. :-)
attól hogy otthagytad, még a tied. ha valaki elvette onnan, az lopás. feltéve, hogy jól emlékszel, és tényleg otthagytad.
ha lopás, akkor rendőrség, jegyzőkönyv. ragaszkodj hozzá.
aztán menj be a megyei igazságügyi hivatalba (pardon, most már megyei kormányhivatal igazságügyi szolgálata)
ma, szerdán 6-ig vannak.
keresd az áldozatsegítő szolgálatot.
ha be tudod nekik bizonyítani, hogy a lopás miatt krízishelyzetbe kerültél, (váratlan kiadás, rossz anyagi helyzet) adnak némi anyagi segítséget. de lehet, hogy elintézik, hogy soron kívül, vagy olcsóbban csináltathass papírokat az okmányirodába.
fontos: a jegyzőkönyvtől számítva 72 órán belül kell az áldozatsegítőkhöz menni.
Így már én is jártam.
Először engem is elküldtek a rendőrségről, aztán egy ismerős rendőr szólt, hogy azonnal menjek vissza a rendőrségre és mondjam meg, hogy jegyzőkönyvet kellene felvenni, és tényleg azzal mehettem én is az okmányirodába.
További ajánlott fórumok:
- Az ex-em munkanélüli lett és közölte, hogy nem tud gyermektartást fizetni. Hová fordulhatok ilyen esetben?
- Kihez fordulhatnék ilyen gonddal?
- A gyerekemet ma megrugdosta a testnevelő tanár, hova fordulhatok ez ügyben?.
- Hova fordulhatnék?
- Elhallgatott plusz költség követelése.. hová fordulhatok?
- Ha nem tudsz egyedül talpra állni, és nincs pénzed pszichológusra, akkor kihez fordulhatsz?