Elszámoltathatja velem mire költöm a gyerektartást? (tudásbázis)
Ha a gyerektartás más embernek egy havi fizetésével felér akkor szerintem bőven elég lehet egy gyerekre!
És nem csak az apa pénzét kellene rá költeni hanem ugyanannyi százalékot az anya pénzéből is. Így lenne a fer!
Persze nem a havi 4-5 ezer forintos gyerektartásra gondoltam.
Én már csak poénból is írnám egy hétig/hónapig a gyerekre költött összegeket, de mindet. 2 kifli=40 ft, 1 kakaó 120 Ft, osztálypénz= havi 500 Ft ..., ezek a kiadások tuti többek mint amit a "kedves apuka" fizet. És még vannak olyan hónapok amikor a kiadások többek (új csizma, télikabát stb).
Egyébként az ilyen apáktól felmegy az agyvizem. Költse gyógyszerre az összes pénzét.
Tudod, én elküldeném neki:
kakaó: napi 12gramm = 100 ft.
Zokni, darabja = 125ft
Mindezt e-mailben jó hosszan
Sziasztok Forumozok !
Nem tudom, hogy van e- valakinek tapasztalata ebben a temaban, de felteszem a kerdest: Gyermekem apja gyermektartast fizet kb 1 eve, a minimumot szabtak ki neki, mert nem volt munkaja.Nemet sracrol van szo, es a nemeteknel akkor is kell fizetni , ha valaki munkanelkuli. Kb fel eve elment svajcba melozni, es en kertem tole hogy onmagatol emeltesse meg a gyerektartasi dijjat mivel hogy joval tobb a jovedelme mint volt. Erre o azt valaszolta, hogy csak akkor teszi, ha en minden fillerrol elszamolok hogy a gyerek milyen kiadasara ment el. Szerintetek van ehhez joga ?
További ajánlott fórumok:
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Ti visszakövetelnétek az eddig kifizetett gyerektartást?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Volt férjem nem fizet gyerektartást. Szeretném jogi útra vinni a dolgot (feljelenteném), de nem tudom hol kell, és hogyan? Mire számíthatok?
- Államilag megeglőlegezett gyerektartást mennyi idő mire elintézik?
- Mennyi idő, mire az állam által megelőlegezett gyerektartás-pénzt elkezdik utalni? Én, mint különélő gyerek tarthatok-e rá igényt?