Első babánk villámgyors születése (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Első babánk villámgyors születése
Azért reméljük igen!!! :D
Gratulálok mindkét babához! :)
Gratulálok a cikkhez és persze a szüléshez is!!:)
Tényleg nem dicsekedésből (vagy igen?:D) de nekem két szupergyors és csodás szülésem volt:)
Az első kisfiam 4 óra alatt lett meg, amire bementünk a kórházba már 6-7 centire nyitva voltam, de ebből semmit sem éreztem.
A második kisfiam pedig az első fájástól számítva 2,5 óra alatt lett meg, amire beértünk a kórházba már el volt tűnve a méhszáj:) Majdnem megszültem a kocsiban:D
Egyébként 1:40-re értünk be a kórházba és 2:10-re lett meg :)
Maga a szülés 10 perc volt kb. :)
Mindkettő csodás élmény maradt számomra :) Mindkettő gátvédelemmel született és nem kis súllyal :)
Kicsit félek, hogy milyen lesz a harmadik szülésem:D:D
Lehet el sem jutok a kórházig!:D
Így, ahogy írtad, biztos.!
De nekem az volt a vágyam, h a 2.-nál gátvédelemmel, de úgy tudjam megszülni, h kitágulok annyira, h nem repedek! Lehet úgy, nem?? Vagy valamennyi repedés kivédhetetlen??? Nem tudom, azért kérdezem!
Köszi szépen! :))
Akkor mi majdnem percre pontosan ugyanannyi idő alatt megoldottuk a dolgokat!! ;))
Gratulálok a cikkhez, nagyon jó. Én is gyorsan szültem, 23:05-kor jött az első fájásom, és 5:50-re lett meg a kisfiam. 6óra45perc, első babánál ez extra gyors volt az orvosom szerint is.
Nekem is a varrás fájt a legjobban, én 3injekciót kaptam de ordítani tudtam volna annyira fájt, pedig előtte néma csendben vajúdtam. Én sem értem miért fájt annyira, de szerencsére ez már csak a múlt, és azt mondom megérte, nagyon is:)))
Én is ki voltam már tágulva bő 2,5 ujjnyira, mikor bementünk szülni és a felvételnél megvizsgáltak. Pedig addig még csak menstruációs erősségű fájásaim(?) voltak, igaz már vagy 4,5 órája, de teljesen kibírható volt!
Nekem is a vizsgálat indította be, szerintem!! ;)))
Húha, ezek tök szuper szülések, amiket leírtatok. Bár minden nő így szülne. :)))
Igazából a gátvédelmet én sem értem, hogy miért nem képzik ki az orvosok magukat rá???
Hát... én is tök pozitívan álltam a szüléshez, minden álmom ez volt, jógára jártam, dúlám volt, békés és háborítatlan szülésre készültem (gondolatban is)... aztán a fiacskám megfordult, és farfekvéses lett. Automatice műtét. De ami jó hír volt, hogy elment a magzatvíz, bementünk vizsgálatra, és már akkor 3 ujjnyira nyitva voltam. És nem volt egy fájásom sem, sőt, még jóslóim sem voltak előtte sem. :) Szerintem a vizsgálat indította be a fájásokat, mert az is alapból fájt.
Azért még reménykedek egy következő szülésben... :)
Tegnap?????? És máris itt vagy???? :))
Gratulálok, eddig te viszed a pálmát a 3/4 órával!!! Nem semmi!!! Jó egészséget kívánok nektek!!! :))
Köszönöm szépen!!! :)
Nagyon édes a te babád is!! ;)
Én is gratulálok!
Hasonló élményeim vannak nekem is, bár még jóval frissebbek, az én kisfiam még csak 2,5 hetes. A vízelfolyástól/első fájástól számítva bő három óra alatt született meg, pedig első baba. A varrás sokkal-sokkal rosszabb volt mint az egész szülés, mondjuk engem kívül vágtak, de belül repedtem is, úgyhogy még hosszú is volt a stoppolás.
Várjuk a fiad történetét is :-)
"Igen, meg sem próbálták, m akkor a dokim azt mondta, 1. szülésnél mindig vágnak."
Sajnálom, h még itt tartanak. Mikor én gátvédelemmel szültem az elsőt akkor azt láttam csak a kórházban, h akiket vágtak még napok múlva sem tudtak normálisan csinálni szinte semmit. Ez persze kihatotta a baba körüli teendőkre, ellátására is. Én főleg ezért tartom rossz dolognak.
A bnőm babája 4875 gr-al született gátvédelemmel egy repedés nélkül. nem a méret, a technika és a gyakorlat a fontos.
Gratulálok! Nagyon szép történet. Én is valahogy így születtem, hogy a nővérke még a lábzsákot akarta hozni, de a doki már kiabált, hogy semmi lábzsák, a fél gyerek kint van. Este még anyukám vacsorát főzött apának, vacsi 7 felé, fél 10-kor meg megszülettem én.
Igazán szerencsés vagy, hogy nem hagyott benned nagyon mély nyomot a szülés.
Igen, meg sem próbálták, m akkor a dokim azt mondta, 1. szülésnél mindig vágnak. Talán ez az egyetlen dolog, ami nem tetszett, de úgy voltam vele, inkább vágjon, mint repedjek szanaszét.
Sajnos a 2.-nál sem sikerült, pedig arra már direktbe készültünk, olajjal kenegetés, tágítás.... De mivel előző nap az U.h. 4180g-ra becsülte, így hiába volt minden! :(((
Tervezem, h leírom azt is majd. De előre csak annyit, ugyanígy megkínlódtam akkor is a varrással. Hát na, ilyen az én formám.
Talán majd a 3.-nál.... :)
Köszi! :)
Igen, sajnos az kimaradt az írásomból, hogy Miskolcon a Megyei Kórházban szültem, pedig én személy szerint csak ajánlani tudom mindenkinek! Nekem nem volt semmi negatív tapasztalatom a bent töltött napok alatt sem, pedig a 2. babánkat is ott szültem. És terveim szerint, a 3.-at is ott fogom, ha ott tartunk majd.
Hát öröm volt olvasni, de tényleg. Kár, hogy egy ilyen klassz szülést elszúrtak azzal a rohadt gátmetszéssel, pláne, hogy meg sem próbálták a gátvédelmet.
Nekem mindhárom gyerekem gátvédelemmel született, a legnagyobb még 2002-ben-és kifért rajtam minden sérülés nélkül.
Remélem a 2.-nál sikerült a gátvédelem.