Elmehetek fogorvoshoz, ha nincs TB-m? (tudásbázis)
Ha a munkaugyi központon keresztüli OKJ akkor igen
Ha nem, nem
Menj be az illetékes önkormányzathoz. Kérvényezheted, hogy rászorultsági alapon, mivel nincs jövedelmed, fizessék a tb-t. Anyukámét, és tesómét is fizették 1 évig, amíg nem találtak munkát.
Anyu sem akarta, mert nagyon megalázónak tartotta, de amikor már a gyógyszereit sem akarta ingyen felírni a doki, elintézte.
Bemész a NAV-hoz, és ott kapsz egy csomó sárga csekket, amin addig is fizetheted magad után a TB-t, míg nem lesz melód. Gondolom, ott adnak részletfizetést is...
Egyénként kb 6500 havonta a TB, ha jól tudom.
Persze, hogy elmehetsz, de fizetned kell. Ahogy a NAV-hoz is be kell fizetned az elmaradt TB-t. Bár a kérdés, hogy a suli miért nem fizeti, nem középiskolai rendszerben lévő OKJ-s oktatás...
A középsuli befejezésével a TB-d elvileg június 30-ig volt érvényes, de szerintem menj be a NAV-hoz és kérdezd meg!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek elmehetek így buliba? (kép az adatlapomon)
- Nincs fizetve a TB-m. Mehetek orvoshoz?
- Hány éves kórtól vinnéd el gyermeked fogorvoshoz és/vagy szemészhez, ha nincs probléma, csak úgy szűrésre?
- Pesten elmehetek a háziorvoshoz úgy, hogy nincs itteni bejelentett lakcímem?
- Egy ideje nincs TB-m. Ha következő hónaptól már fizetem, akkor elmehetek egyszerre a közeti forgorvosomhoz?
- Van egy 3X4 cm cisztám, erre kért vérvételt a dokim, de közben megjött. Attól elmehetek még vérvételre, nincs befolyással egyik a másikra?