Élettársi nyilatkozat közjegyző előtt, hogy is van? (beszélgetés)
Nálunk párom nem akar elvenni többen osztozkodik elég volt neki... ezt sem nagyon akarja bevállalni még egy ilyet pasit aki így fél "hivatalosan" is felvállalni kapcsolatunkat:((
És ugye az aznapi naptól lesz nyilván tartva amikor bemegyünk?Erről akkor nem adnak nekünk sem igazolást csak ha kérünk majd később jól értem?
Sokkal egyszerűbb.
Sosem értettem, hogy valaki miért csak bejegyzettet akar.
Mint már előtted leírtam, nem adhat a jegyző, én ezzel foglalkoztam eddig, míg adhattunk.
"Az élettársi kapcsolat igazolása hatósági bizonyítvánnyal lehetséges, melyet 2010. január 1-jétől nem a jegyző, hanem a közjegyző ad ki. Kivétel az azonos neműek élettársi kapcsolata, abban az esetben, ha az anyakönyvi nyivlántartásbaz az élettársi kapcsolatot rögzítették."
"A közjegyző előtt lehet nyilatkozatot tenni az élettársi jogviszony fennállásáról. Így a jjövőben a nyilatkozat alapján vezetett nyilvántartásból a közjegyző hatósági bizonyítványt adhat ki"
Ez a jogszabály hozzá, ami alaopján nekem is meg kell tagadni.
Nem ezt fúrták meg azzal, hogy csak azonos neműek léphetnek élettársi kapcsolatba, a különböző neműeknek erre 'csak' a házasság maradt?
Amúgy a házasságkötés helyi lakosoknak munkaidőben díjmentes, ha csak a 'fapados' szolgáltatást veszitek igénybe.
További ajánlott fórumok:
- Apasági nyilatkozat, közjegyző, anyakönyvvezető... Hogy is van ez?
- Lombikprogram miatt nyilatkozatot kell írni élettársi kapcsolatról. Tudnátok segíteni a megfogalmazásában?
- Az albérlőnk elismerte közjegyző előtt a tartozását, ki szeretnénk költöztetni őket, mi ennek a módja?
- Élettársi kapcsolat hitelesítés közjegyzőnél hogyan?
- Mennyibe kerül közjegyzőnél ha hivatalosan élettársi kapcsolatot akarok létesíteni?
- Mennyibe kerül egy élettársi kapcsolat bejegyzése közjegyző előtt?