Élelmiszerbolt tulajdonosoktól kérek segítséget. Köszönöm! (beszélgetés)
Tapasztalatból, kisebb üzlet, kevésbé frekventált helyen 300K+/nap, igaz korábbi nyitással.
Árubeszerzést se felejtsd el belekalkulálni :)
H-P 8-20-ig
SZ 9-15-ig
V zárva
Ez átlagosan 26 nap nyitvatartás 1 hónapban.
Havonta a rezsivel, bérleti díjjal, bérekkel, hiteltörlesztéssel, marketing költséggel és könyvelő díjazásával kb 1 millió csak a HAVI KÖLTSÉG. Ami durva számolással azt jelenti, hogy HAVONTA legalább BRUTTO 5 milliót kell kitermelnem. Mivel sosem volt élelmiszerboltom, fogalmam sincs, ez mennyire elérhető összeg.
Mi alapján írtad a 250et? De valóban napi 200ezer feletti brutto bevétellel érné csak meg..
1 millió édeskevés, legalább naponta bruttó 250k bevétellel számolj (ennél több lesz).
Azt nem írtad, lesz e hétvégi nyitvatartás, reggel korán nyitsz-e, este későn zársz-e, ezek függvényében szorozd fel.
Sziasztok!
Üzleti tervet kell készítenem egy, a jövőben nyíló élelmiszerbolt működéséhez. Eladót tér kb 40-50 m2 lenne.
Előre meg kell becsülnöm a havi bruttó bevételt, illetve a forgalmat.
Pontos üzlethelyiség még nem adott, de tegyük fel, hogy egy közepesen forgalmas területen helyezkedik el, széles választékkal, csinos kirakattal, megfelelő személyzettel, kiszolgálással, stb.
Elsősorban tulajdonosok tanácsaiban reménykedek. Milyen tapasztalataitok voltak, mennyi az átlagosan betérő vásárlók száma naponta, mekkora összegben vásárolnak, és végül átlagosan havonta mennyi a bruttó bevétel.
Tudom, hogy sok mindentől függ, de kell alkotnom egy durva becslést.
Nagyon köszönöm!