Elegem van az apámból! (beszélgetés)
Szia!
Én ennek örülök, mármint a csendnek:)Nem hiányzik a harc:)
teljesen igazad van, kicsit kiegészítem azzal, hogy a fórum nyújtotta szerény lehetőségek mellett, annyi infóból érdemes kiindulni, amit adnak-nem érzelmekből, infókból.
Ítélkezni mindenképpen felesleges.
szerintem az adott helyzettől és a benne élőktől függ, hogy végül is kinek és kit kell nevelnie, vagy kinek kellene megváltoznia - de ahhoz, hogy valaki objektív tanácsot tudjon adni ismerni kell mindezen tényezőket, anélkül csak szúrás nélküli vagdalkozás a ködben az egész, csörte nélkül ... ha egy adott szempontból nézzük, akkor bárkinek lehet igaza, a lényeg, hogy amíg személyesen nem ismerem őket és a helyzetüket, addig nem törhetek pálcát senki felett sem, mert több esélyem van hibázni, mint jót mondani .....
és igen, a legjobb megoldás a külön élés minden szempontból, de .... és itt a de, amire ismét csak az előzőeket tudom leírni, hiszen nem ismerem sem őket, sem az őket összekötő kapcsolatot, sem a körülményeiket, sem azt, aminek hatására mégis a NEM ELKÖLTÖZÉS mellett döntöttek
kívánom, hogy mielőbb megtalálják rá a megfelelő megoldást! hacsak nem tesznek két bejáratot a házra és választják szét az egészet :))
Hat igen:))
De ne is foglalkozzunk vele,nem erdemli meg.
Sziasztok Lányok!
Hát, nem is tudom, mit mondjak erre az egészre.
Nem ez volt a szándékom eredetileg, mindenki összeveszett mindenkivel. Ha, tudom, hogy ez lesz eszembe se jut ilyen topicot indítani.
Tényleg sajnálom!
"Ki mit ad, azt várjon el."
Ezzel nagyon egyetértek.
Pontosan,ki mit ad.Apam a penzen kivul-mert azt hiszi azon szeretett is tud venni-nemigen adott jot.Most en is ezek alapjan neveljem a gyerekem mert ezt lattam itthon?áá.
Egy gyerek ha kiskoratol fel az apjatol ott mar gond van.Ha bejon az apam a lakasba mar gyomorgorcsom van:(.Es nem csak nekem a csaladban.Ez nem jo.
meg kell látni, hogy a tettek és a viselkedés sem egyoldalú, akár szülő vagy, akár gyerek...
és az egymáshoz való viszony sem alanyi jogon járó érdem vagy büntetés.
ha nem fekete, hát fehér.
:)
Igazad van spin!
Nem is én voltam, aki globálisan MINDEN fiatalt lelketlen, szívtelen, követelőző kölöknek állított be!
Pontosan ez a megfogalmazás bántotta a csőröm, és nem csak ezen a fórumon.
Most is azt mondom, hogy magam és sok ismerősöm nevében kikérem magamnak, hogy bárki ilyennek állítson be a vlág elött, holott nem is ismer!
Attól, hogy valaki ezt nem tudja elfogadni, még létezik ilyen helyzet is.
Tudod én úgy gondolom, hogy nem elég a szülőnek etetni, ruházni a gyereket, hanem nevelni kell és legfőképpen példát kell mutatni neki.
A kisgyerek még "csak" szereti a szüleit, később fogja tisztelni (vagy nem) az alapján, ahogy él, amilyen példát mutat a gyerekének.
Ki mit ad, azt várjon el.
szóval a lényeg szerintem ne a szülő versus gyerek legyen, minden sztori, érzés más és más-ne általánosítsunk.
ez kb. annyira sekélyes lenne, mintha vitát nyitnánk arról, hogy melyik a jobb a fiú vagy a lánytestvér...
de nem is skatulyázhatsz be minden sorsot egy bűnbaknak, vagy egy személynek...
miért röhögtek körbe a lelki zsarolás miatt-diana történetében amennyit leírt belőle ez valóban jelen van, pontosabban az érzelmi zsarolás, játszma stbstb...
További ajánlott fórumok:
- Annyira, de annyira elegem van már a szegénységből, pénztelenségből! Szegény vagy, te hogy oldod meg a mindennapokat?
- Annyira elegem van!!
- Mi tennétek az ilyen szomszédokkal?Már kezd elegem lenni...
- Annyira elegem van, az anyósomból és az apósomból!!!!!
- Mit csináljak öcsémmel? Már elegem van
- Most lett elegem!