Eldobjak egy 24 éves kapcsolatot, egy 21 éves lány miatt? (beszélgetés)
Én csak azt nem értem, hogy úgy indítottad a topicot, hogy azért aránylag boldog kapcsolatban éltél a feleségeddel, itt meg azt írod, hogy úgy bánik veled, mint egy büdös kutyával. Most akkor mi van??
Sajnálom, hogy a feleséged nem szült neked gyereket, de ezt a házasság megkötése előtt kellett volna inkább tisztázni, hogy ki mit akar. Ez a 21 éves lány sem fog szerintem mostanában szülni neked, majd csak jó pár év múlva.
De az az igazság, hogy ilyen kérdésben nagyon nehéz tanácsot adni egy idegennek, mert senki nem ismeri pontosan a helyzetet.
Szia!
A házasság szövetség és sokkal komolyabb dolog, mint ahogyan az emberek manapság ezt veszik.
Amikor két fél összeházasodik, az azt jelenti, hogy "lesznek ketten eggyé", mert ha eggyé olvasztasz két dolgot és utána azt szét akarod szedni, akkor törik mindkettő.
Inkább próbálj e feleségednek úgy udvarolni, mint mikor megismerted. Viszonozni fogja, ha kitartó vagy és újra lángra lobbanhat a szerelem!
Ne hagyd cserben azt, aki kitart melletted ilyen régóta jóban-rosszban! Nem éri meg!
Ahogy ezt egy Hoxás írta; a lényeget emelném ki az ő megfogalmazásában:
"Szeresd embertársadat, mint tenmagadat. Anélkül, hogy a "mint" szó Károlyi idejében használt jelentését taglalnám, lefordítom ezt a mondatot: szeresd embertársadat tenmagadként. Úgy, mintha ő te lennél. Mert ő: te magad vagy.
Ez a házasságban valósul meg a legtisztábban: "elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté." Ha egy vallásos nő el akarja hagyni a férjét, az olyan, mintha azt mondaná: a bal lábam megbotlott, ezért leamputálom. Nem leamputálni kell, hanem együttélni azzal a kacska lábbal.
Nem tudok nyelveket, de azt hallottam: (talán a perzsa nyelvben) a házasságra és a halálra ugyanazt a szót használják. Mert aki megházasodik, annak teljesen meg kell halnia a régi életében, és egy új, közös életre kell újjászületnie. Csak így helyes házasodni.
Ismerek egy házaspárt, a férfi beszél, de ha megszólal a csengő, és kimegy ajtót nyitni, a feleség gondolkodás nélkül folytatja a sztorit. A férj visszajön, figyel egy kicsit, és pont, amikor az asszony elhallgat, visszaveszi a szót, és mesél tovább. Szinte rá se néznek egymásra, vagy csak nagyon apró szemkontaktus van, és tudják, mit akar a másik. Amikor tréfásan megjegyzed nekik, hogy olyanok, mint az egypetéjű ikrek, csak néznek, és nem tudják, miről beszélsz: ez nekik a világ legtermészetesebb dolga, mióta összetalálkoztak, ilyenek, erre is van egy sztorijuk, amit szinkronban mondanak el. Nincsenek látványos összeborulások, bókok, nem udvariaskodnak egymással: mint ahogy az ember nem udvarias saját magával. Csak egyek, elválaszthatatlanok.
szerintem kezdd azzal, hogy a nickedet megváltoztatod "esélyesre"!
Akkor másképpen fogod érezni magad!
Biztos vagyok benne.
Akkor a kiscsaj nem volt méltó hozzád. Lehet hogy talán mégis a pénz motiválta, nem gondolta hogy feláldozod érte a házasságod. Megijedt a kicsike. Nem baj.
Annak viszont örülök, hogy megteszed a lépést. Légy erős és sok szerencsét, sikert kívánok neked a továbbiakban!!!!! :))))
Teher alatt nő a pálma.
27 év után tudtam újra szerelmes lenni. Ennek 2 éve. A halált kivéve mindent túl lehet élni.
Úgy cselekedj, hogy ha tükörbe nézel, ne kelljen szégyellni a tetteidet, döntéseidet sem most, sem 15-20 évvel később. Mert önmagadnak nem hazudhatsz! Az életben is férfinak kell lenni.
Legyél egyenes, becsületes, gerinces.
Nem könnyű, de hosszútávon csak így lehet. És akkor nyugodtan hajthatod álomra minden este a fejedet.
További ajánlott fórumok:
- Meddig lehet úgy egy kapcsolatban maradni, hogy a párunk a súlyfelesleg miatt piszkál?
- Hosszú, biztos kapcsolatból hogyan lépnél ki az új szerelmed miatt?
- Megromlott a kapcsolatom az anyámmal, de nem miattam
- Lombikprogram miatt nyilatkozatot kell írni élettársi kapcsolatról. Tudnátok segíteni a megfogalmazásában?
- Szerintetek egy kapcsolat tönkre megy a távolság miatt?
- Mivel "vigasztaljuk" az idösebb lányt aki a korkülönbség(22, 25) miatt nem akar kapcsolatot kezdeni?