Elakadtam a fengshui-s tájolásban.Tud valaki segíteni? (beszélgetős fórum)
Szia ☺
Én ezt a tájolási verziót ismerem:
Álljunk szembe a főbejárattal. Mivel ez a csi szája, ezt tekintjük a kiindulópontnak a bágua térkép felvázolásánál. Ha általában a garázson keresztül, vagy hátsó kapun át közlekedünk, kiindulópontunk akkor is a hivatalosan a főbejáratnak tekintett ajtó legyen.
Most helyezzük a bágua térképet képzeletben a lakás alaprajzára úgy, hogy a főbejárat a fenti térképen a bejárat felöli oldalra essen. Ha a főbejárat az épület első részének bal oldalán van, akkor az önművelés és tudás területére esik. Ha az első rész közepén található, akkor a karrier területre, ha pedig a jobb felén, akkor a segítőkész emberek és utazás területére érkezünk.
Némelyik épületnek bonyolult az alaprajza, így nehéz használni a bágua térképet. Ez esetben két dolgot tehetünk. Az egyik, hogy minden helyiségben külön-külön dolgozunk a bágua térképpel, a másik, hogy felkeresünk egy Feng Shui szakértőt, hogy segítsen kiszámolni, mi hová kerül.
Keressük meg a nyolc életterületet lakásunkban
Mindig a bejárati ajtót tekintsük kiindulópontnak.
A gazdagság, siker területe a ház bal hátsó felében található.
Az épület jobb hátsó fele a házasság és szerelem területe.
A gazdagság és a házasság területe között, a ház hátsó felének közepén a hírnév területe található. Az egészség és család nevű rész baloldalt, középen, a gazdagság és siker, az önművelés és tudás területe között helyezkedik el. Az alkotókészség és gyerek területe jobb oldalt középen van, a szerelem és házasság, illetve a segítőkész emberek és utazás bágua területei között.
Családi ház emeletek
A családi házaknál az emeletre külön alkalmazzuk a bágua térképet. Ahogy a lépcsőről megérkezünk az emeletre azt tekintsük a felső szint bejárati ajtajának.
Hiányzó bágua területek
Ha az épület alaprajza olyan, hogy valamelyik bágua terület kívül esik a szerkezetén, akkor a Feng Shui szerint az a bágua terület hiányzik onnan. Ezt a hiányt pótolhatjuk, ha beépítjük a hiányzó területet, de ha ez nem lehetséges akkor jelképesen is pótolhatjuk a hiányt. Egy ház mellett álló fa is alkalmas erre, illetve az adott területet jelképező anyagokkal, színekkel, tárgyakkal erősíthetjük a hatást.
Immár megtanulták, hogyan kell a bágua térképet használni, és meg tudják határozni, hogy melyik életterületek, hova esnek otthonában.
Most nézzük, hogy egyes életterületeket, hogyan tud erősíteni, harmonikusabbá tenni, hogy a kívánt hatást elérhesse. Mielőtt bármilyen változtatást végezne otthonában, döntse el, hogy mely életterületen szeretne változtatni. Azokon a területeken ne végezzen módosításokat, amelyek mostani életszakaszában jól működnek. Javaslom, hogy egyszerre két-három elérendő célnál többet ne tűzzön ki maga elé.
További ajánlott fórumok:
- Tanulok.Vagyis:tanulnék, csak elakadtam...:S
- Népszámlálási ív kitöltésében elakadtam
- Segítsetek! Piskótát szeretnék sütni 2-3 tojásból, ami lapos lesz tortaformába, valami egyszerű-nagyszerű tortát szeretnék, csak elakadtam :
- Szeretném a lámpáimat kicserélni. Vettem mennyezeti spotlámpákat. A bekötésnél egy kicsit elakadtam, esetleg valaki tudna segíteni?
- Singels 2! Nemrég kezdtem el játszani a Singels 2 játékkal, és elakadtam egy kicsit. Segítsetek, ha ismeritek a játékot!!!!!
- Virágokat fűzök gyöngyből, de párnál elakadtam. Tudtok esetleg segíteni?