"Eladhatóbb" önéletrajz (beszélgetős fórum)
Igen, elég a giminél kezdeni. Az a szöveg, hogy félbehagytam, meg pénzhiány miatt, stb. senkit nem érdekel. Beleírsz dátumokat, végzettségeket, számítógépes ismeretet.
Ezt a kocsmai meg esküvői munkát csak akkor írd be, ha van értelme, pl. vendéglátóba mennél dolgozni. Amúgy én inkább mellőzném, és a szakmai részt emelném ki. Ha az óvodapedagógus állás irányába mennél, akkor nyugodtan beleírhatod, hogy ezt a sulit szeretnéd majd befejezni.
normális fénykép... a lényeg...
ha nem jó a kép .azonnal kuka...:D Hidd el
es az emberek 90% nem tud önéletrajzot írni sem rendes fényképet küldeni..
Önéletrajznak tömörnek kell lennie, mindig kérnek hozzá egy motivációs levelet is, vagyis jó, ha van.
Írj többfélét. Pl.: kocsmai munkához, gyerekfelügyelethez, irodaihoz...
Nekem is van 4 féle :)
A cégek hr-esei nagyon segítőkészek tudnak lenni. Ha nem lettél éppen "kiválasztott", kérésre - általában - küldenek egy, a cégüknél preferált önéletrajz mintát.
Nem árulok el nagy titkot; tapasztalataim szerint a klasszikus amerikai / európai szakmai önéletrajz minták tökéletesen lefedik az igényeket. Kibontakozni inkább a kísérőlevélben kell...
Az ovit, meg általános iskolát nem kell beleírnod. Ha van magasabb végzettséged feltételezni fogják, hogy ezen már túl vagy.
A munkatapasztalat részt meg aszerint tőlteném ki, hogy milyen állásra jelentkeznék. Ha pultosnak, akkor a kocsmai tapasztalatot tenném bele. Ha babysitternek, akkor biztosan kihagynám ezt a részt stb
Nézzél meg több formátumot, mintát és azok alapján írd meg a sajátodat. Én nem használnék előre elkészített formátumot, inkább belevinném a saját ötleteimet.
Sziasztok! :)
Az interneten rengeteg tipp van, hogy hogyan írjam meg az önéletrajzom, de mégis képtelennek érzem magam rá. Olyan semmilyennek érzem megírva. :/
Hogy kéne "eladhatóbban" megírnom? Milyen töltelékszöveget írhatok bele, ami nem felesleges?
Röviden: Ovi, általános iskola, gimi (gimi közben egy babysitter tanfolyamot is elvégeztem, amihez az oklevelet a Magyar Vöröskereszt állította ki.) Leérettségiztem. Majd fősuli(óvodapedagógus).De pénz szűkében félbe kellett hagynom. Most lassan 3 hónapja munkanélkülin vagyok. Voltak már ideiglenes munkáim kocsmában, esküvőkön. Ha egy kis pénzt összegyűjtöttem mindenképp befejezném a sulit levelezőn, vagy elvégeznék pár tanfolyamot.