El vagyok keseredve... (beszélgetés)
Hát igen, az angol itt nem játszik...
Amúgy mi is betelepültek vagyunk. :D
Igen, mondhatjuk így is, de a párom idevalósi :) Nekem sajna a melóhelyem mondott fel, és utána derült ki, hogy terhes vagyok. De már utánajártam jogászoknál, és jogosult leszek a gyedre is, a tgyásra is, legalább ez is valami :)
Szóval a német muszáj, itt még egy szimpla kis szobalánytól kérik a nyelvtudást. Az angolommal nem megyek semmire sem.
Hát igen, itt a német gyakorlatilag kötelező... Te is betelepült vagy? :)
Én anno úgy jártam, hogy felmontam a munahelyemen, aztán kiderült, hogy babát várok. Elmentem passzív táppénzre (ez akkor még 90 nap volt, most már csak 45), majd utána mentem a munkaügyibe, és kaptam álláskeresésit. Innen mentem szülni, először TGYÁS, majd GYED, most fogok GYESt igényelni. Ha az is lejár, még van valamennyi álláskeresésim, azt még megkapom.
Azaz azért nem, mert addigra már Bécsben fogunk élni, szóval nem fogom kérni...
Na látod!! ☺
Milyenre?
Szerintem most ez az egyetlen kilátás, ami reális is.
Belefér a terhesség, a szülés, Gyed...minden. Plusz lesz egy új szakmája!
Oksa, köszönöm a hozzászólásokat, most viszont mennem kell, próbálok a semmiből vmit főzni :)
Szép napot nektek!
Ígérem beszámolok mindenről!
Én megkaptam Valakitől ezt a törvény-kivonatot...
Ha Valaki olyan tanfolyamra iratkozik be, aminek kereslete van a munkaerő-piacon, akkor minimálbért fizetnek a tanfolyam idejére...
Aztán ha meglesz a baba, akkor már van egy új +szakma-, végzettség...
A munkaügyiben még nem is jeleztem, hogy baba lesz, egyáltalán kaphatok álláskeresésit így?
Soha nem voltam még munkanélküli.
Tudom, hogy ez nagyon nehéz és kilátástalan helyzet! De azért örülj, hogy babád lesz!!
Próbálj a munkaügyi központban nézni valami tanfolyamot, vannak olyanok is, ahol minimálbért fizetnek, amíg a tanfolyamra jársz! Az is munkának számít és még új szakmát is tanulhatsz. Hátha az megoldás lenne....sajnos otthon végezhető munka nem nagyon van...sőt semmi nincs, ami komoly lenne!! De ne add fel!!
Szia!Akár én is indíthattam volna ezt a fórumot,tehát nem vagy egyedül,ha ez vigasztal,bár tudom,h nem.
Én is álláskereső vagyok,sőt,már a párom is.Nekem is van 2 gyerekem,és ha minden igaz,és nem jön közbe semmi,érkezik a harmadik.Igaz,én két éve elváltam,de az akkor közösen felvett hitelek törlesztőrészletei most is "üldöznek",és volt egy balesetem is múlt hónap elején,szóval itt sem rózsás.Mégis azt mondom,de inkább kérem,h ne idegeskedj,hiszen azzal semmit sem oldasz meg,és senkinek sem jó.Munkát én is kerestem a neten,találtam is lapterjesztést,nah azok is jól behúztak..A lottón sem nyertem,de ez van.A holnap biztos jobb lesz..Nyugi,és persze kitartás:)Na meg persze vigyázz magatokra!
Ne add fel,gondolj arra,hogy van elég ennivalótok és nem fáztok akkor rendbe van,egy ideig.Aztán új nap kel fel.
A neten én sem találok semmi értelmes munkát,kiegészítenek kellene.
Ne izgulj nem vagy egyedül.
Sosincs veszve semmi!Ne add fel!Amikor az ember azt hiszi,már nem süllyedhet mélyebbre,rendszerint téved:(
Mindig van/lesz valahogy!Tudom,hogy nem könnyű!
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Tanácsot szeretnék kérni! 6 éves lányom retteg oviba járni.El vagyok keseredve:(
- El vagyok keseredve.... Válás?
- A kisfiam 3 éves és még nem beszél..el vagyok keseredve...
- Nagyon el vagyok keseredve
- El vagyok keseredve