El Camino - minden, amit tudni érdemes (tudásbázis)
:)
Nem az, valóban, sajnos....
A nyelv miatt nem aggódom, az angol megy valamennyire, a spanyolt meg felfejlesztem...szerettem anno a suliban és ha jól emlékszem ment is...előveszem a könyveket, de nem próbálok mondatokban beszélgetni, mert elhadarják a választ, meg, hogy mennyire örülnek, hogy milyen jól beszélek és elmesélnek még egy-két vicces sztorit kb fél perc alatt én, meg csak pislogok, que un pez en szatyor :D
Más dolgok sem aggasztanak, csak elég sok feladatot kell még addig megoldanom, de vannak olyan dolgok, amiért érdemes áldozatokat hozni.
Szép estét! Köszönöm a segítséget.
Persze persze, mi masfele voltunk.
Macsuli, bocsi a nyelv koruli offert :)
A Camino-n, az ún. francia úton elég sok helyen beszélnek angolul. Nem mindenki persze itt sem és volt olyan is ahol senki egy kukkot sem, de akkor meg mindig van valaki a közelben - egy másik zarándok akár - aki pöntyög pár szót. :)
Na igen, a német az felejtős, ez tény ( egy kicsit tudok még régi tanulmányaimból, de csak németekkel találkozva volt haszna :D )
Egyébként a Caminot járta már végig olyan ember is,aki csak magyarul beszél, semmi más nyelvet, de mégis boldogult. Itt még a nyelvtudás hiánya sem gond. :DD
Hat, akkor csak nekunk volt pechunk ugy latszik. 9 napot toltottunk az orszagban, vegigutaztunk a tengerparton, aztan delen be az el Chorro nemzeti parkba, onnet le Gibraltarig, majd vissza, es osszvissz 3 helyen beszeltek angolul, ott is csak a recepcios, a pincerek mar nem. Nemetul is probalkoztam, az meg teljesen felejtos. Meg szerencse, hogy a ferjem beszel olaszul, kulonben bajban lettunk volna a rendelessel :D
Nagyvarosokban nem jartunk, ott gondolom "jobb" az arany :)
Sziasztok! Tavaly voltam. :))
Moncsa: de igen beszélnek, angolul elég sokan, sok helyen, ha nem is tökéletesen. :)) Bár tény,hoyg a spanyol jobb lenne. :))
Szia Macsuli!
Mar majdnem irtam, amikor leesett, hogy ahol en voltam, az nem el Camino, hanem el Chorro :)))
Nade, a te utad is gyonyorunek igerkezik, csatlakoznek is szivesen, ha nem lenne iden olyan sok kotelezettsegem... De kivanom neked, hogy osszejojjon egy remek csapat, mert egy igazi elmenynek igerkezik!
Egy jotanacs: legyen valaki veletek, aki beszel spanyolul, vagy minimum olaszul, mert azok ott nem beszelnek semmi emberi nyelven :))
Olyan hölgyek, lányok asszonyok hozzászólását várom, akik megtették már ezt az utat, illetve akik hozzám hasonlóan 2013-ra tervezik. Remélem egy jó kis csapat gyűlik össze. Kíváncsi vagyok a motivációra, arra, hogy ki miért döntött úgy hogy elmegy.
Én kb. 2 éve hallottam róla először, már akkor tudtam, hogy menni fogok. Történtek dolgok, zajlott az élet, és azt hittem, hogy hosszú időre nem adatik meg a lehetőség, hogy egy bő hónapra lelépjek. De rájöttem, hogy okokat mindig lehet találni, hogy akkor éppen miért ne menjek. Az út az én utam, és megtalálom a módját, hogy eljussak oda...tudom érzem.
További ajánlott fórumok:
- Bababorzalom - Avagy minden, amit a babákról nem akarsz tudni
- Virágültetés/virággondozás, minden amit tudni szeretnél
- Hogyan tudom a naplóm "minden amit a naplóról tudni kell" részébe vendégkönyvet tenni?
- Dolgozik/dolgozott valaki a Sonda Ipsosnál? Érdekelne minden, amit lehet tudni, milyen munkahely?
- Diploma, minden, amit a diplomaszerzésről tudni kell
- Amit minden nőnek tudnia illik a mellrákról!