El a kezekkel a nőnapomtól! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: El a kezekkel a nőnapomtól!
Az ünnep attól ünnep, hogy más, mint a hétköznap. Többet engedünk meg magunknak, figyelmesebbek vagyunk a rokonaikkal, barátainkkal, mint máskor. És hogy ez adott esetben pénzkiadással jár? Miért, a hétköznapok nem kerülnek pénzbe?
Semmilyen ünnep nem kötelező senki számára. Van, aki a Valentin-naptól kap hideglelést, van aki elmenekül a kifacsarodott húsvéti szokások elől, van aki a karácsonyból vonul ki.
Szerintem mindenki ünnepeljen úgy, ahogy jónak látja, s ne úgy, hogy számára idegen elvárásoknak tesz eleget.
Nőnap nélkül is szép virág nyílik az asztalomon a
hét minden napján.
Nem hülye példa, legalábbis szerintem.
Burkoltan ezt is értettem az előző mondataimban. Ez már a kerekedelemről szól. Nem mintha 30 évvel ezelőt is nem a pénzről szólt volna.
Mellesleg egy helyen egy nő a szemetesbe hajította a nőnapi virágát. Félt otthon? Nem tudni.. De ez is nagyon rég volt.
Pont a mai nap gondolkoztam el egy kicsit, hogy van-e olyan ünnepünk, ami nem a pénzköltésről szól? Még most sem jut eszembe egy se!
Miért nem lehetne pl. parlagfű virágzáskor intézményesíteni annak írtását? Hívhatnánk pl. egészség napjának. Hát ez most elég hülye példa volt, de már tényleg a hócipőm kivan ezekkel a fizetős napokkal!
Boldog Nőnapot:)
Azontúl,hogy egy jó kapcsolatban a nővel mindennap éreztetik,hogy igazi nő és bolondulnak érte,szerintem kellenek apró ajándékok,virágok,avagy gesztusok bizonyos napokon.Számomra nem klisé se a nőnap,se a valentín,én örülnék egy szál pipitérnek is az utcáról...Kiváncsi vagyok,hogy majd a párom holnap meglep-e akárcsak egy szál valamivel is:(. De ma magamnak tuti veszek virágot,mert imádom.
Igenis, mindig szerettem a nőnapot. Na nem mintha más napokon nem éreztem volna a tiszteletet a férfikollégáim részéről, de ezen a napon plusz figyelmességet kapunk, többnyire egy szál szegfű, idén egy cserép primula formájában.
Cserébe mi is tartunk majd nekik "férfinapot".
Nem szeretem a kötelező dolgokat. Főleg az " ünneppel kapcsolatosakat ". Jön az ünnep, muszály venni valamit. Aztán sokszor a kényszer miatt " hasnavehetetlen " - re sikerül szert tenni. Miért nem lehet csak úgy hazamenni egy akármilyen virággal? Azért mert megláttam, megtetszett volt annyi pénzem, meg is vettem.
Ki minek örülne akár virág helyett is??
Szeretem a virágot.
Találtam magamnak valami érdekeset...
Nőnapra:
Csak az a kedves nekünk igazán, amit féltünk elveszíteni.
Legyetek egészségesek és erősek.
Az év minden napja legyen Nőnap és a kölcsönös tisz-
telet és megbecsülés napja.Minden embertársamnak szívből kívánom..
Teljesen egyetértek. Szükségtelen mindent lerombolni, ami szép és örömet ad. Csupán csak azért, mert most ez a trendi.
Legyünk csak nők minden esetben!! Hiszen azok vagyunk.
Minden Anyucinak és Igazi NŐnek Boldogat mára
@->----
Valahogy úgy voltam a nőnappal, mint a decemberi ünnepekkel. Az év vége közeledtével mindenki megőrül egy kicsit: akadnak, akik már márciusban azon agyalnak, hol és kivel búcsúztassák majd az évet, a „trendibbek” már nyáron lefoglalják a szállodai szobát, esetleg társaságot toboroznak a szilveszteri bálra.
Ugrás a teljes írásra: El a kezekkel a nőnapomtól!