Egyes emberek miért várják el, hogy köszönjön nekik az ember, de ők nem köszönnek? (beszélgetős fórum)
"ezért egy találkozás után befejeztem vele. Ő megharagudott, mert állítása szerint én nem foglalkoztam vele, és megszakadt a kapcsolat"
Na itt van a kutya elásva.:P
Micsoda eget verő probléma...
Pont lesz@rom,ha valaki nem köszön. Hol érdekel a lelki nyomorékok világa?
Amúgy nekem ismeretlenek is köszönnek. 😜
Lehet, hogy mégsdem érted:
Miért nem tiltod le?
(Súgok: akkor még a viselkedésed miatt sem tudna pampogni. Ha úgysem szoktatok beszélni, akkor nem fog hiányozni. Majd kér mástókl segítséget.)
A vásár és a messziről kiszúrás azért más téma. :)
Azt én sem bírom, mikor percekre lekötnek és beszélnek velem. :)
Azt viszont méginkább utálom ha az orrom előtt megy el az illető, megnéz magának, majd mikor ráköszönök elfordítja a fejét.
Mint két óvodás...
Hát ez legyen életed legnagyobb gondja :)
Miért nem tiltod le?
Nem vagy köteles az ő elvárásai szerint viselkedni vagy mozogni.
De ha nem tetszik, amit ír, akkor elolvasni sem vagy köteles.
Ezeket a hülyeségeket a Facebook hozza magával, de azt is be lehet állítani, testreszabni.
Bocs, hogy kiegészitem. régi illemtankönyveK szerint
a másik szemébe nézve
hangosan, érthetően
mosolyogva kell köszönni
Ennek még maradt valamennyi nyoma, néhányan még ma is mosolyogva köszönnek.
Nem csúnya, de ilyen viselkedés mellett nem kellene.
Viszont nagyon bosszant, hogy anno képes volt rámírni, hogy miért nem vagyok közvetlenebb és miért nem vagyok képes ránézni, hogy köszönjön. Ezek után garantáltan el fogom csapni a fejemet, ha meglátom őt. Meg is írtam neki úgy, ahogy anno ő tette, hogy a legnagyobb jóindulattal irom, hogy ironikus, hogy ő kiakadt amikor én nem köszöntem neki, ő pedig se tegnap reggel se este nem volt képes köszönni.
Legközelebb odamennék hozzá, karjára/kezére tenném a kezem és kedvesen mosolyogva üdvözölném és rögtön továbbmennék!
Ennyi!
És egy percig nem gondolkodnék tovább a dolgon!
Vagy tetszik a pasas? :)
Ja, ő férfi, te meg a nő?
Akkor ő köszönjön előre. MINDIG.
Vannak kivételek, de a teraszon ülés/előtte elhaladás nem kivétel.
A biztonság kedvéért meg is néztem.
Azt a férfit, aki ennyire udvariatlan, sőt még egocentrikus is, a továbbiakban nem nézném semmibe sem.
El tudom képzelni, hogy nem hallotta. En azt utálom, ha vásári forgatagban, Fő téren, piacon, egy zsúfolt váróban, előtérben kb 15 méterről kiszúr valaki, és felháborodik, ha kapát-kaszát eldobva nem megyek oda hozzá beszélgetni. Hellózik és bámul, mint a borjú. Visszaköszönés után is bámul.
Őszintén? Vannak olyanok, akik miatt érdemes átmenni a másik oldalra.
rövidlátó, rossz köszönő, stb
van egy kollegám, aki csak bámul az emberre, köszönök, és ő viszonzásul elkezd vadul pislogni, kumkodni, meg sem nyekken.
Van mikor valaki tényleg nem vesz észre és van, mikor direkt elhajtjáka fejüket, lenéznek, levegőnek néznek. Az utóbbit utálom. Azt meg főleg ha köszönök és nem válaszolnak.
Szerintem az köszönjön előbb aki észrevette a másikat. És ezt illik fogadni.
Kivételt képez 1-2 eset.
Tegnap nekem sem köszönt xy. Többet nem fogok neki köszönni.
Egy ismerősöm pár héttel ezelőtt kiakadt, hogy az egyik barátnőmmel mikor sétáltam nem néztem rá, nem vettem őt észre és nem köszöntem neki. Szóvá is tette, kaptam tőle egy csípős megjegyzést ezzel kapcsolatban.
De ugyanezt csinálja ő is. Eltelt pár hét tegnap, tegnap munkába menet átengedtem egy gyalogost, ő pedig a másik irányból jött, ő is megállt. A kezem fenn volt a kormányon, hogy intek neki, de mégcsak egy biccentést nem ejtett meg férfi létére.
Tegnap este elindultam pénzt váltani, gyalog voltam, ő kinn borozgatott valami haverjával. Ránéztem, mintha ott se lettem volna.
Egyrészt miért várta el múltkor, hogy köszönjek neki, ha ő se köszön, másrészt most én is szóvá kellene tegyem neki, hogy miért nem képes köszönni?
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Nehezített szólánc híres emberek neveivel, az utolsó két betűvel kell írni a következő nevet
- Bemész valahova, köszönsz, és nem köszönnek vissza. Hogy vagy ezzel a kérdéssel?
- Szerintetek egy gyermek hány éves korától köszönjön úgy a felnőtteknek, hogy "Csókolom!"?
- Rossz sztereotípiák! Egy fiú után elvárják az emberek, hogy lány szülessen?