Egyben sült karaj recept
Az Egyben sült karaj hozzávalói:1 kg kicsontozott karaj
2-3 gerezd fokhagyma lepréselve
1 csokor petrezselyem
1 evőkanálnyi kakukkfű
2 mokkáskanálnyi őrölt bors
2 mokkáskanálnyi őrölt kömény
só
olaj
köretnek kuszkusz
Az Egyben sült karaj elkészítési módja:
A hús tetejét éles késsel bevagdosom, vékony pengéjű késsel átszurkálom pár ponton, így jobban átjárja a pác. Egy lefedhető edénybe öntök kb. egy dl olajat, s beleszórom a fűszereket. Ebbe a keverékbe alaposan beleforgatom a húst, hogy minden részére jusson, ezután lefedem és hagyom pácolódni pár órán át, legjobb, ha egy éjjel állhat. Néhányszor átforgatom a pácban a húst. Ha letelt a pácolásra szánt idő, közepes lángon megpirítom minden oldalát, majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem a tűzálló edényben lefedett húst, amire ráöntöm a pácból megmaradt fűszeres olajat. 45-50 perc után lejjebb veszem a hőfokot 180 fok-ra, majd újabb 40 perc után készen van az omlós sült.
A kuszkuszt a húsról leöntött szafttal forró vízzel vegyítve leöntöm. Lefedve néhány perc alatt kész a köret.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. febr. 17. 23:03
Az egyben sült karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.