Egy vagy két gyereket vállalnál a mai világban? Vagy többet? (beszélgetés)
Én régen anyuéknál kikönyörögtem a hugom, ök nem akartak nagy korkülönbséget köztünk de mivel én is késön jöttem már úgy voltak vele nem baj, ha nem lesz második. Hála istennek nem hagytam annyiban és éjjel-nappal kistestvérért sirtam, és megszületett, közel 9év korkülönbség van közöttünk de nagyon örülök, hogy van, szerintem egy testvér minimum kell. A fiam 10 éves lesz én fiatalon szültem mindenképp szeretnék legalább még egyet de ahhoz apuka is kellene mivel elváltunk de a gyerköc is egyre sürübben mondogatja, hogy szeretne kistestvért. Akármilyen a világ szerintem nem jó egyedül, testvér nélkül.
A mai világban csak egyet vállalnék /bár nekem is egy van :))/,sajnálom a mai fiatalokat:(
Én is legalább kettőt szeretnék, de azt is kell nézni, hogy mennyit tudnék felnevelni. Amikor ennyire bizonytalanok a munkahelyek, egy gyereket sem szeretnek nagyon nemhogy többet és munka pedig kell, hogy az ember el tudja tartani a gyermekét. Nekem is van egy tesóm és tényleg nagyon jó, de az anyagiak közbeszólhatnak.
Hogyhogy nincs? De még lehet brámikor nem?
Nekünk sajnos egy sincs, de eredetileg hármat szerettünk volna. Most már egynek is örülnék.
Én is egyke vagyok.Rég rossz ha valaki csak akkor tanulja meg a toleranciát és,hogy amim van abból adok a másiknak is,és segítek,stb,ha van tesó.
Ezek a dolgok testvér nélkül is ki tudnak alakulni egy emberben,ha megfelelő nevelést kap és ha már kiskorától tudatosan sokat van gyerekek között.
Tuti nem szeretnék csak egyetlen gyereket. Mi négyen vagyunk tesók, minden jó és rossz oldalát ismerem a nagy családnak. Legalább kettőt szeretnék, lányt és fiút is, a harmadik csak hab lenne a tortán. :) Majd, valamikor a nem túl távoli jövőben. Egyetértek vargaanyával, igen is jó, ha ismerik a testvéries osztozkodást, és hamarabb kifejlődik az alkalmazkodóképességük.
Szerintem meg kell legalább 1 tesó! Ismerek egyke gyerekeket, nem tudják mi a "testvériesen elosztom", nem tudnak más gyerekhez alkalmazkodni. Tisztelet a kivételnek, az én tapasztalatom ez. Arról nem is beszélve, hogy egyedül marad egyszer, (remélendő minél később), és ha a rokonság többi tagja is így gondolkodik, nem lesz(nek) unokatestvérei, stb. Nekünk két gyerekünk van, lassan időszerű lesz a harmadik is, amiben egyetértünk a férjemmel. Csak ahhoz manapság egy nagyon jó munkahely is kellene, annak ugye meg híján van Magyarország...
Kizárólag egyet.Inkább legyen 1,de annak mindent megtudjak adni,mint több,de mindig osztani szorozni kelljen,hogy kinek mit tudok megadni,kinek miről kell lemondani,stb...
Én 28 vagyok és 4 gyerkőc van,egyáltalán nem bánom.Nem éppen a legjobb a helyzet manapság,nehéz boldogulni,de régen sem volt könnyű
Elsőt 20 évesen, másodikat 28 évesen szültem. Akartam harmadikat is, de most 37 vagyok. Elrohantak az évek a fejem felett. :-(
Tudom, még most is szülhetnék, de belegondoltam....ez most önzően hangzik, de neveljek gyereket 20-55 éves koromig? Inkább nem. Elszútram, 28 évesen kellett volna a harmadikat szülni.
Most jön az első aug.-ban
1 kistestvére biztos, hogy lesz. :)
3-at szültem...nem bánom. :-))))))
Mindennek ellenére - anyagiak, meg, hogy nehéz 3 gyerekkel - ma is ennyit vállalnék. :)
Sziasztok!Mi kettőt vállaltunk.Rejtély hogy lesz e 3.
Koromnál fogva azért meggondolandó lesz,akarok e szülni mondjuk 35 évesen.....mert azért 50 évesen nem szeretnék már gyereket nevelni!:)
Addigra már a kicsi is 21 lesz:)
Most várom a kislányunkat elvileg vasárnapra.Elég nehéz anyagilag, mert a munkám pont emiatt vesztettem el, de nem érdekelt.Ennek ellenére még szeretnénk egy kistesót.Majd meglátjuk mit hoz a jövő:-))
Egy vagy két gyereket vállalnál a mai világban? Vagy többet?
További ajánlott fórumok: