Egy szintes vagy két szintes ház lenne a jobb pici gyerekkel/gyerekekkel? (beszélgetés)
ne tedd...
amióta eszemet tudom az Andrássy úton, vagy a Bem rakparton szerettem volna lakni..magam sem hiszem el, hogy ilyen vágyaim voltak..
gyerekként nem rajongtam a kertért...mindig a városban a villamoson lógtam...a troli volt a közlekedés csúcsa...
itt, a kertek alatt meg csak a bicikli..
Besárgultam!! Na jó, én nem " úgy "irígykedem.
Kutya jó lehet . Élvezd, főleg, hogy ez a családodé volt, becsüld, szépítgesd!
Azokkal ne törődj!!!
ebben van valami, csak ha kiejtem a szájacskámon, hogy olyan jól érzem magam a házamban/kertemben, hogy csak na, akkor azt vágják a fejemhez, hogy dicsekvő bunkó...
ráadásul a tudat, hogy ezt a birtokot az eleim vették a múlt század hajnalán. ebben nincs semmi, de olyan jó tudni, mikor nyári reggel gatyában kimegyek a kertbe madárfüttyöt hallgatni...
nekem(is) tetszik...
Á, JÓ AZ, AMIT MI ELKÉPZELTÜNK!!
vAGY NEKED VAN IS. AKKOR PLÁNE ÚGY A JÓ!
NEKEM TETSZIK.
persze, mielőtt pálcát törünk bárki feje felett, azért meg kellene hallgatni az ő érveit is...lehet, hogy meglepődnénk...
majd a következő életünkben másik helyen kezdünk..pláne ha madárnak születünk..
.(..vicceltem...)
:DDDDD
Nem erre mondják, hogy a "parasztnak négy ellensége van: tavasz, nyár, ősz, tél"?
Jóóó. A férjem is ilyesmire hívatkozott, csak ő lerövidítve: kertes házban vendégnek jó lenni.
Ami érdekes, hogy ő kertes házban nőtt fel, én meg sosem laktam olyanban.
na, mi már itt maradunk.
Ja, jó a bográcsozási mondatod! Apósomék csinálták minden ürüggyel, tényleg záródtak be óvatosan a zsaluk a szomszédban. Ráadásul ők angol típusúban laktak, ott azért igen közel vannak egymáshoz.
a férjed tudja , hogy a kert az tiszta macera..nem is tudom hol kezdjem?...
legyen tavasz..bújik, hajt minden, végre jóidő, takarítás a ház körül, a kert indítása-olló, gereble, permetező,stb...
nyár... vagy esik, az a baj, ha nem, az... sokba fáj a csapi víz, pedig kókadozik minden...gatyában lehet szédelegni, úgysem lát be egyik szomszéd sem..(de azért leskelődnek itt ott a résen)viszont beindul a bográcsozás...pont felém jön a füst..de mindenhonnan..(legyint) permetez, tetű, hangya, klíma drága, de (újabban)kell...betörések mindenhol...
ősz...öltözni kell, lombsöprés, anyázás, mert a szomszédét is idefújja, amikor csak örökzöldem van...tél? azt már nem is mondom..fűtés, betegség, tepsi...
persze ez csak álnyafogás, mert én minden évszakot szeretek...
Azért szerencsére nem olyan rossza a helyzet nálunk.
Ez egy 1470 nm2 -es telek, 400nm2 térburkolat,és van két ház rajt,új építésű, de már nem érezzük jól magunkat benne.NAGY.
Kisebbet szeretnénk, amit leírtam az a vágyunk , remélem elérjük.
Ez pedig egy lovas családnak tökéletes élettér lenne, talán idén elkezdjük meghírdetni.
az irány jó, már csak meg kell valósítani.
ez a topik valójában egy: mi lenne ha..(lenne pénzem) című álmodozás, ami később válhat valóra..(vagy soha)
amikor árultam az egyik telkem, tíz érdeklődőből kilenc azt mondta, hogy baromira megbánta a többszintes házat... az öregek nem tudnak lépcsőzni, a gyerek néha legurul, a kutya is,..stb..
sajnos a telekméret, a beépíthető százalék az meghatározó...aztán kínlódunk...
Ja hát nem mindegy milyen földrajzi adottságok vannak.Nálunk ahol élünk ez hegynek számít,így simán lehetne pince,de nincs.
Viszont van egy +kisebb ház amiben van a garázs és minden ami nem a lakásba való,tárolásra tökéletes.
Volt konditerem nekem is , igaz ez egyik szoba volt a házban kialakítva.
Szóval ami tetszene az egy alápincézett ház,ott lenne a mosókonyha,vasalórész,kondigépek és szauna+ elrekesztve a garázs.
Efölött a ház,majd a tetőn a sok napkollektor ;)
Örökzöldek,és 3 m magas kerités.
Na ezek a tervek a jövőre nézve, csak egy a gond, pang az ingatlanpiac,nehezen lehet eladni mindent, igaz még nem próbáltuk.
Én is csak egyszintest építenék a lépcsők miatt. Ha építel, nem 1-2 évet akarsz ott lakni, azt tervezed, hogy majd még "szép"-korodban is ott ülsz a kandalló előtt, stb. stb.
A lépcső-mászás viszont akkor már nem lesz olyan egyszerű!!! :))))
míg fől a leveském, egy apróság..
példul a szennyvízcsatorna... én hegyen lakom, az alattam lévők csak brutál szivattyúval tudják felnyomni az utca csatornájába a vizt...ez baromi nagy kőccség...amire nem gondoltak telekvásárláskor..
arról nem is beszélve, hogy milyen büdös van...akár a József krt-Mester utca között néha(mindig) érezni...
tehát ha lehet mindent gravitációsra tervezni...talán a fűtést is, ha nincs napelemes vésztáplálás...
ez nem vicc...
Köszi, logikus, kezdem érteni. Igen, rengetg olyan garázst látni, hogy belegondolok, milyen lehet a ki-beállás.
De még sorolhatod,érdekeseket írsz.
(de csak, ha erre jársz)
na jó.. osztom az észt, miközben nekem is van pincém...
nincs is párja a jó borospincének, mellette akár műhelyecske, a gyereknek konditerem(amibe én is beosonok), és nyáron hűs, télen barátságos...
viszont: kétszer úgy beázott, hogy azt hittem világgá megyek...még ma is csatakos a pizsamám, ha a kárelhárítással álmodom...
nem véletlen, hogy számos országban betiltották a lapostetőt. betiltották a pincét, a családi házban a talajszint alatti garázst, stb..
itt európában bebizonyosodott, hogy nem praktikus, és nem is tudunk gazdaságosan minden szempontból kiváló lapostetőt készíteni.
aztán...a talajszinttől lejjebb lévő helyiségekben megáll a szénmonoxid, az egyéb mérgező gázok, és nem mellesleg marhára meg tud telni akármilyen vízzel(eső, csőtörés)...
ha havas vidéken van a leejtős garázs, akkor vagy kijönni nem tud, vagy lemenni..nagyon sok a baleset mai napság is..
a yenkik nem váletlenül építenek marhanagy egyszintes házat...aztán a hőszigetelés: ha tetszik, ha nem, pár évtized, és bizony melegebb lesz...ez a Nap, a Föld, és egyéb mozgásoktól ered, és nem a gonosz emberiségtől...megjegyzem alig tizenkét ezer évvel ezelőtt lett (nagyjából )vége az utolsó jégkorszaknak...
de komolyan: még arra is gondolni kell, hogy a hangyáknak esélyük sem legyen bejutni a házba.(nekem ez egy vagyonba került, de megoldottam)aztán egér, csótány, és egyéb kedves társunkat is jobb kizárni...
és még rengeteg probléma...
soroljam?
Nekem pl. az angoltípusú házak tetszenek, ahol fent a hálók, tusoló, esetleg még egy teakonyha, a társasági-családi élet viszont lent.
Alatta garázs, kamra, mosókonyha, szárító, kazánház, fatároló, stb.
Ha újra belevághatunk még egyszer akkor pince az egész ház alá és egy emelet.
Jelenleg 2 szintes a ház,igaz már nincs pici gyerek,de amikor pici volt mindig figyelni kellett fél szemmel :)
További ajánlott fórumok:
- 1 órája költözött el a férjem... hogyan élem/éljük a gyerekkel/ ezt túl...?
- Melyik pasi lenne a jobb?
- Jobb lenne férfinak lenni
- Mennél több gyerekkel találkozom, annál jobban szeretem a...
- Ki tud olcsó nyaralási lehetőséget két gyerekkel Mo-on, jó lenne víz közelében?
- Milyen lehetőségeket tudnátok ajánlani Visegrádon és környékén? 3 éves gyerekkel mennénk, tehát ez is szempont lenne!