Egy műanyag ablak mennyit javít a fűtési költségeken? A mostani ablakok már vagy 20 évesek, fából készültek. Most akarjuk lecseréltetni (tudásbázis)
Szerintem is így van. Csak hát a műanyag nyílászárókat gyártók is meg szeretnének élni, ezért reklámozzák magukat.
Nyilván egyszerűbb műanyagból gyártani, mint fából.
Nem tenném, a műanyag nem jó. (Szerintem.)
Hozzám jövő héten jönnek utólagosan szigetelni Euro-Strip technológiával a fából készült nyílászáróimat. A fele 32 éves, a többi minimum 80 éves.
Egy jó, fából készült ablaknál a 20 év még nem kor. Az ablakszárnyakat lehet körbe szigeteltetni.
Én nem cserélnék, hanem felujítatnám.
Szia!
Bizony a penészedés ilyenkor nagyon rizikós! Mi így jártunk. :( Most utólag rakathatjuk be mindenhová a szellőzőket nem kis összegekért... :/
Persze fűtésnél sokat számít de a penészölő-gátló szerekre kb. ki is dobtuk a megtakarított összeget. :(
Ha elfogadsz egy jó tanácsot minden helyiségben legyen legalább 1 olyan nyílászáró amiben van gyárilag beépített páraérzékelős szellőző. Gyárilag rendelve nem olyan húzós összeg ellenben nagyon hasznos...
Okos takarékoskodást! ;)
Attól függ mivel fűtötök. Ha gáz, akkor jobb, ha nem cseréltek, nagyon leszigetel.Kell lennie valamennyi szellőzésnek. Ugyancsak az esetleges széndioxid mérgezés megelőzése miatt is jó, ha van szellőzés. Ha maga a ház vagy lakás nem elég száraz, akkor még penészesedés is előfordulhat a túlságosan passzent ablakokkal. Szóval át kell gondolni sok mindent.
Arról nem is beszélve, hogy ég, mint a zsír, nem zárja le a tüzet adott esetben.
Nem ijesztgetni akarlak, de a tökéletes záródás nem minden.
További ajánlott fórumok:
- Ha lakást bérelek, van jogom lecseréltetni a zárat, hogy a tulaj esetleg ne kutakodjon amikor nem vagyok otthon?!
- Születéstől - 3 éves korig. Milyen költségekkel jár egy gyermek felnevelése?
- Autót szeretnék venni, de ez lenne az első.Milyen költségekkel jár egy kocsi?!
- Szalagavató költségek
- Albérlet költségek
- Rendőrségen tett feljelentés után milyen költségek terhelnek engem?