Egy közepes kockázatú kombinált teszt után jó AFP eredmény. Megnyugodhatok? (beszélgetés)
:DD
Hát nem tudom, melyikőtök fog jobban megijedni. :DD
Nekem a Lányom 2 évesen aludta át először az éjszakát, a Fiam 19 hónapos és még simán kel 3x-4x. Úgyhogy lehet én is elgondolkodom, hogy visszaadom egyszer. :DDD
Persze megértem, hogy ilyen előzmények után jobban aggódik az ember. Nekem 2 vetélésem volt a Kisfiam előtt, és azt a 9 hónapot, amíg a Kisfiamat vártam, én is végig idegeskedtem.
De kívülállóként, objektívebben lát az ember. :)
Egy barátnőm az egész kismamságot végighányta. Azt ígérte a babájának, ha 18 éves lesz, ezért kap majd egy nagy taslit a torta mellé. :D
tudom, csak rossz h 26 évesen közepes kockázatú lett, olyan arányszámot adott ki, ami a 32 éveseknek jön ki...
ezzel a babával már a kezdet kezdetén izgulni kellett, először szabálytalan alakú petezsákom volt, azt hittük felszívódik, utána véreztem, azt hittem elment a baba, utána ez a közepes kockázat, közben felfedeztek egy miómát is... a fiamnál semmi ilyen nem volt, 1 leletem se lett rossz, ez a kislány jól megkínoz, 18 hetesen még mindig hányok
Szerintem megnyugodhatsz. :)
A tarkóredő egyébként is 3.0-ig jó. :)
Sziasztok.
A kombinált tesztem (down kórra)közepes kockázatú lett, 1:740-hez, 2 éve a fiammal 1:1600 lett. UH alapján van orrcsont, a tarkóredő még határon belül volt 2,3mm (hozzátartozik az igazsághoz h a 13. héten volt a redő mérése, a fiammal a 11. hét közepén 1,6mm lett), szóval valószínű a kései mérés miatt lett ilyen nagy és emiatt lett a közepes kockázat, plusz a súlyom miatt, ami 14 kilóval több most, mint amennyi 2 éve a fiamnál volt.
Dokim azt javasolta várjuk meg az Afp-t és ha az nem jó (ami tudom gyakorta előfordul), akkor amniocentézis. Jó lett az afp-m, szerintetek megnyugodhatok?
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- Kombinált teszt - Mihez kezdesz az eredményével?
- Magas kockázatú kombinált teszt eredmény
- A Bajcsy kórházban végzett kombinált tesztnek mennyi idő alatt derül ki az eredménye?
- Mennyi idő a kombinált teszt eredmény?
- Közepes lett a kombinált teszt eredménye, de jó lett a Quartett-teszt