Egy csecsemő mennyit és mikor alszik a 24 órában? (tudásbázis)
Remélhetőleg nem fúr olyankor, bár nálunl volt rá példa sajnos. És mikor szóltunk, még neki állt feljebb.
Babát nem tudod szabályozni, fúrást tudod.
Azért gondolom nem hajnalban és éjszaka akar fúrni stb.
Van egy házirend panelban, ha azt a fórumindító betartja, baj nem lehet.
Erre írtam, ne vegye szívére, hogy a szomszédban baba van.
Mellesleg, anyuka se fogja betömni a baba száját, hogy ne sírjon éjszaka, ne zavarja a szomszédokat.
Erre sajnos 2 gyerekes anyaként sem tudok valadzolni. A pici ujszulottként majd egész nap aludt, bármit csinalhattam. Aztán ahogy nőtt úgy változott. Egy idő után porszívózni már nem lehetett.
Alapzajokat elvisel, de a hangos már zavarja, felkelti. Emellett 20 perc és kialudta magát.
A reggeli felkeles is mindegyiknél más, mi pontban 6.30-kor kelünk minden egyes nap, ismerősöm picije reggel 5-kor.
Szóval szerintem ha emberi időben csinálsz dolgokat abból nem lehet baj, de ahogy írod minden athallatszik fogod hallani mikor van fent.
Csupacsipivel nem egyetértve, azért túl korán vagy túl későn (pl. reggel 5-6-kor, vagy este 10-11-kor vagy utána) már nem zajonganék. Fúrás pl. ilyenkor szemétség. Alapból nem élek túl hangosan, mert nem tudhatom, ki volt éjszakás pl. és nappal aludnia kell (eü. személyzet pl.,). Élni és élni hagyni.
Minden baba más, de néhány szülő besötétít és pillangó szárnya sem lebbenhet, ha alszik a gyerek. Na, ők jól kicsesznek magukkal is, meg a gyerekkel is.
A hétköznapi zajok mellett - ami nem a bömbölő zene v. tv - nyugodtan fog aludni a gyerek.
Nálunk pl. szólt a rádió, főztem, mosogattam, porszívóztam, míg aludt.
A hirtelen hangos zajokat viszont kerülni kell, mert attól felijed és üvölt a baba.
Szia!
Minden baba más.
Szerintem éld az életed, nagyon ne vedd a szívedre, hogy a szomszédban baba van.
Az a baba is megnő, lehet hasfájós is lesz, a sírása ugyan téged fog zavarni, de ez egy átmeneti állapot.
Ez a panel átka, hogy szó szerint fingani se lehet, mert áthallatszik.
Takaríts, főzz, hangoskodj ahogy eddig tetted.
Fúrnod kell, fúrj!
Ez az élet rendje :)
Nézd, ezt nem tudhattam.
Te mit szeretnél?
Élni az életed ahogy megszoktad , vagy lábujjhegyen osonni míg egyetemre nem megy a szomszéd gyereke!?
Dehogynem!
A te életed, akkor csinálod mikor akarod!
A fúrást viszont muszáj lesz tőlük megkérdezed!
Délután már nem csinálhatom?
És ha fel akarunk fúrni egy polcot, vagy összerakni egy bútort?
Attól még jogod van a hétköznapi életedhez .
Ha délelőtt mosol , főzöl azzal semmi baj nincs.
A baba pedig aludni fog mint a tej.
Megszült a szomszéd nő, és mivel nagyon rosszul szigetel a ház, minden áthallatszik egyik lakásból a másikba, amennyire lehet szeretném elkerülni, hogy zajongással felébresszem a gyereket.
Mivel itthon vagyok, bármikor tudok hajszárítózni, mosni, klopfolni, stb., tehát nem vagyok időhöz kötve.
(Nem, nem kérdezem meg a szomszédot, nincs beszélőviszony.)
Gondolom minden gyerek más, de mégis, van valami általános rutin?
Pl. 6-7 körül kel, reggeli, alvás, délben ebéd, aztán megint alvás, stb. Vagy valami hasonló? :)
További ajánlott fórumok:
- Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben
- Mennyit kell híznia hetente egy két hónapos csecsemőnek?
- Mennyit beszéltek naponta a csecsemőtökhöz?
- Normális, hogy egy csecsemő haj nézegetésre alszik el?
- Hogy alszik a csecsemőtök éjjel?(mettől meddig egyfolytában)
- A csecsemő- és gyermekápolók mindig 12 órában dolgoznak vagy van lehetőség 8 órás beosztásra is?